Ketten ugyanarról – Orbán Gáspár, Márki Zay Péter és a “kiigazított” abortusztörvény

Novák Katalin nem régen még ezt üzente

Zsigó Róbert államtitkár azt mondta Novák Katalin nevében:

„Az Alaptörvény teljesen világosan fogalmaz ebben a témában. »Minden embernek joga van élethez és az emberi méltósághoz. A magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti.« A Kormány a jelenleg hatályos szabályokon nem tervez változtatást.”

Kapcsolódó

Friss!

 • Gábor György-Kardos András: a rendszert nem toldozni-foldozni kell, hanem leváltani, hogy gyűlölködéstől mentes országban élhessünk, reményben és valódi esélyekkel
  Gábor György vallásfilozófus felvázolta közösségi oldalán, hogy “itt az ideje, hogy közösen tegyünk valamit! Üzenjünk azoknak, akik ezekben a hetekben gyermekeinket fosztják meg a jövőjüktől véglegesen és visszafordíthatatlanul!(…) Elkerülhetetlenné vált egy országos sztrájk meghirdetése és egy Ellenállási Mozgalom elindítása ahhoz, hogy az ország végre kikeveredjen a diktatúrából és leváltsa a regnáló maffiaállamot.”
 • Siker kudarc hátán – Röviden: ‘nix’ ellopni való térkő
  A héten megjöttek a várva várt hírek Brüsszelből, amelyek csak azért nem rántották ismét magukkal a forint árfolyamát, mert a pofonok már korábbról be voltak árazva. A sötét fellegek mögül azonban kikandikál egy picinyke siker-napsugár is. Ennek tekintem az Európai Bizottságnak azon javaslatát, hogy a Covid kártételeinek ellen hatni hivatott ún. helyreállítási tervünket jóváhagyni javasolja.
 • Radikalizálódik a közbeszéd: ne kérjük, követeljük, hogy takarodjanak!
  Sokszor állítottuk már, hogy egyre radikalizálódik a közbeszéd, és itt nem a Bayer és társai által használt  ócska, szélsőjobbos embertelen rasszista dumákra gondolunk, hanem a valódi, az ország jövőjéért tenni akaró radikális vélemények egyre bátrabb megfogalmazására.
 • Az abuzáló hatalom
  A kirúgott tanárok nem a sztrájknak estek áldozatul, hanem a hatalom abuzív viselkedésének – nyilatkozta az RTL-nek Törley Katalin. A Tanítanék Mozgalom alapítója – akit október elején kirúgtak a munkahelyéről, a Kölcsey gimnáziumból polgári engedetlenség miatt -, nagyon pontos és fontos megállapítás tett. Ugyanakkor látnunk kell azt is, hogy a hatalom abuzív viselkedése nem csak az oktatásban, hanem minden területen szedi az áldozatait, sőt úgy tűnik, mintha az abuzív magatartás a hatalmi pozíciókba kerülőknél egyre jellemzőbb lenne.
 • Mi van, urak? Úgy megharagudtatok az Unióra, hogy most a pedagógusokon veritek le? – Napi Lendvaiságok….
  Lendvai Ildikótól nem idegen a csípös irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az előző 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Lássuk pénteki gondolatait!
2 of 2Next
Use your ← → (arrow) keys to browse