Orbán: a mai futballban a karakter és a jellem számít, kell tudni futballozni is, de egy harcos-katona életmódot kell választani.... - Városi Kurír

Sorting by

×

Orbán: a mai futballban a karakter és a jellem számít, kell tudni futballozni is, de egy harcos-katona életmódot kell választani….

Orbán Viktornak a hosszúhétvégén végre volt ideje bokros teendői mellett kedvtelésének hódolni, a helyszínen követte végig az U17-es utánpótlástorna meccseit. Még szerencse, hogy az országvezetésen túl a focipályán is otthon van, így markáns és főleg harcias véleményt alkotott a hazai utánpótlásnevelésről.

Hirdetés

„Amikor az angolokat megvertük szombat este, ott 5-6 akadémista játszott a válogatottban, és mi is tudtunk adni két kezdőjátékost meg egy cserejátékost. Tehát ezeknek a tornáknak az értelme olyan meccseken mutatkozik meg, mint legutóbb a nagyválogatott mérkőzése”

– nyilatkozta az M4 Sportnak a miniszterelnök az U17-es utánpótlástorna meccseit a hétvégén, az esemény pünkösdhétfőn ért véget. Arról nem ejtett szót, hogy mi a véleménye a nagy vihart kavart Magyarország-Anglia mérkőzésről, amit a magyar labdarúgó válogatott korábbi büntetése miatt zárt kapuk mögött játszották, de 14 éven aluli gyerekek jelen lehettek a stadionban. Itt t5örtént, hogy az angol válogatott a kezdőrúgás előtt térdepléssel tiltakozott a rasszizmus ellen, a jelen levő körülbelül 30.000 gyerek nagy része kifütyülte őket.

“A puskás Akadémia célja, hogy komoly férfiakat tudjon nevelni…”

Orbán háláját fejezte ki a Suzukinak, amiért évről évre támogatja a tornát és hosszasan méltatta Mezey Györgyöt, aki a Puskás–Suzuki Kupa egyik megálmodója volt. A korábbi edző mondta mindig, hogy olyan csapatokkal is kell játszani,

akik nem langyosak, hanem letépik a gyerekekről a gatyát, ha kell

A miniszterelnök kihangsúlyozta, hogy az akadémisták szerepeltetése az NB I-ben a legfontosabb, az eredmény másodlagos.

Mi egy akadémia vagyunk, nem egy klasszikus futballklub. Ugye a Fradinak csak az arany számít, nekünk meg a gyerekek

– magyarázta. Mondandóját a témában azzal zárta, hogy

a mai futballban a karakter és a jellem számít igazán. Természetesen kell tudni futballozni is, de egy harcos-katona életmódot kell választani. Jó karakterekre van szükség, akik tudnak futballozni, hiszen szerinte a gyenge jellem a mai futballban már nem tud érvényesülni, hiába párosul tehetséggel.

Hétfőn ért véget a 2022-es Puskás–Suzuki Kupa,

ahol a Real Madrid 4–0-ra győzött a Dinamo Kijev elleni döntőben. Legjobb magyar csapatként a Puskás Akadémia végzett, miután a bronzmérkőzésen 3 gólos vereséget szenvedett a Flamengo ellen. A Budapest Honvéd 6. helyen zárt a vesztes helyosztó mérkőzés után. A miniszterelnök szerint

a negyedik hely ellenére azért néhány tehetséges játékos megmutatta magát a szakma előtt a „mi Puskás-mezünkben”.

-szemlézte a cikket az Index.

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Orbán: a mai futballban a karakter és a jellem számít, kell tudni futballozni is, de egy harcos-katona életmódot kell választani….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.