Orbán “hőse” és “sorstársa” pénzbüntetésre ítéli az életmentőket!

Mit árul el rólunk, magyarokról, hogy olyan embert “tartunk” országvezetői státuszban, aki azt mondja Matteo Salviniról – aki pénzbírsággal sújtaná azt, aki életet ment – hogy “ő az én hősöm, sorstársam is….és van néhány tapasztalatom, amit meg tudok vele osztani”? Mindezt a kereszténység jegyében?

Kovács Zoltán már fogalmazza a mélyen elítélő nyilatkozatát?

Szombati olasz sajtóértesülések szerint Matteo Salvini olasz belügyminiszter – aki egyben miniszterelnök-helyettes és a kormánykoalíciós Liga párt vezetője – erőteljesen szigorítani kívánja az olasz parlament által tavaly decemberben jóváhagyott biztonsági intézkedéscsomagot – tudatta a hvg.hu.

A belügyminiszter által javasolt új intézkedések mindenekelőtt azokat a magánkézben lévő hajókat sújtanák rendkívül szigorú büntetéssel, amelyek a Földközi-tengeren migránsokat vesznek fel a fedélzetükre.

Orbán első munkanapján Salviniről: “ő az én hősöm, sorstársam is….és van néhány tapasztalatom, amit meg tudok vele osztani”

Salvini – mint a sajtójelentésekből kitűnt – egyebek között azt indítványozta, hogy

a hajók üzemeltetői a fedélzetükre vett, minden egyes migráns után 3500-5000 euró pénzbüntetést fizessenek. Ha egy hajó olasz zászló alatt hajózva teszi ezt, az üzemeltetőtől egy évig terjedően megvonnák a működési engedélyt.

A szimpátia kölcsönös….

Meggyőződésem, hogy néhány hónap múlva Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel együtt kormányozzuk Európát….

– jelentette ki az APA osztrák hírügynökség tudósítása szerint Matteo Salvini olasz belügyminiszter ….

Ezen kívül a Salvini által vezetett belügyminisztérium arra törekszik, hogy a közbiztonságra hivatkozva tranzittilalmat léptethessen életbe az olasz nemzeti vizeket használni kívánó hajók számára. A tilalom elrendelése jelenleg még a közlekedési minisztérium hatáskörébe tartozik.

Csaknem egy évvel ezelőtti belügyminiszteri kinevezése óta Salvini a

“zárt kikötők”

politikáját folytatja, így a migránsokat mentő, magánkézben lévő hajók nem köthetnek ki olasz kikötőkben. Megfigyelők mindenekelőtt ezzel magyarázzák, hogy 2019 eleje óta 91 százalékkal csökkent az Olaszországban partra szálló migránsok száma 2018 hasonló időszakához viszonyítva.

Orbán és Salvini a kerítésnél

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük