Orbán szerint Nagykanizsa irigylésre méltó! Vagy mégsem? Hová tűnt 35 milliárd?

Orbán szerint Nagykanizsa irigylésre méltó! Vagy mégsem? Hová tűnt 35 milliárd?

Harmincötmilliárd, vagy ha úgy emberközelibb, 35.000. 000.000 millió forint nem tud kámforrá válni! Meg aztán Orbán Viktor megmondta – és ő soha nem lódít – ő odaadta. Egy személyben, persze elfeledve azt az apróságot, hogy a mi közös pénzünkből tette. 

Volt, nincs – fene bánja?

Ferincz Jenő közösségi oldalán dokumentálja, mit talált, amikor kérdezősködni kezdett.

2014. március 10.-én Orbán Viktor Nagykanizsán járt. Ezen a napon átadta a kórház sürgősségi szárnyát. Ekkor mondta azt is, idézem:
…”Ezzel együtt az elmúlt négy évben 35 milliárd forintnyi fejlesztés érkezett a városba, vagyis Nagykanizsa jó vásárt csinált kormányával….”

Mintha a kérdés senkit nem izgatna, olyan lelkesen fogadták a “jótevőt. Ferincz megpróbálta megtudni, mire is szánta a jó Orbán ezt a pénzt, mi történt vele, mert látható nyoma nincs. Ahogy az várható volt, falakba ütközött.

“A városvezetéstől közérdekű adatkérés keretében kikértem a részleteket, de az önkormányzat részéről nem tudtak érdemi válaszokat adni. Ahogy a tanácsadási szerződések kapcsán, a 35 milliárd forintot illetően is ugyanaz az álláspont: az önkormányzatnak a 35 milliárd forint felhasználásra vonatkozóan nem áll rendelkezésére adat.” 

Pert indított az önkormányzat ellen közérdekű adatok kiadásának elmulasztása tárgyában.

“Egyszerűen lehetetlennek tartom, hogy az önkormányzat – általa is elismerten – ere vonatkozóan sem rendelkezik semmilyen érdemi adattal, miközben nem vitatják, hogy ez a pénz szerintük is megérkezett Nagykanizsára.”

A bírósági eljárás keretében a Nagykanizsai Városi Bíróság elfogultságot jelentett be önmagával szemben. A Zala megyei Bíróság eljáró bíróságnak kijelölte a Keszthelyi Városi Bíróságot. Ám jött az újabb határozat: a Keszthelyi Városi Bíróság nem tartja magát az ügyben illetékesnek, ezért hatáskör hiánya miatt továbbküldte a Zalaegerszegi Városi Bíróságnak. 

“Én meg azt mondom erre: van annak valami diszkrét bája, hogy hosszú hónapok azzal telnek el, hogy a bíróságok egymással vitatkoznak arról, hogy az adott ügyben ugyan melyikük is az illetékes bíróság, melyikük jogosult eljárni. Miközben eltelt már három és fél év úgy, hogy a 35 milliárd forintot illetően még egy információmorzsával sem jutottunk előrébb annak megismerhetősége vonatkozásában.

Érdemes lenne azoknak a városoknak, akiknek a választás előtti hajrában ígért a regnáló kormány milliárdos beruházásokat, elgondolkodni kicsit. De talán még ennél is fontosabb, hogy Önök elgondolkodjanak!

Korábbi cikkekKövetkező cikk

Megosztás