Harmincötmilliárd, vagy ha úgy emberközelibb, 35.000. 000.000 millió forint nem tud kámforrá válni! Meg aztán Orbán Viktor megmondta – és ő soha nem lódít – ő odaadta. Egy személyben, persze elfeledve azt az apróságot, hogy a mi közös pénzünkből tette. 

Volt, nincs – fene bánja?

Ferincz Jenő közösségi oldalán dokumentálja, mit talált, amikor kérdezősködni kezdett.

2014. március 10.-én Orbán Viktor Nagykanizsán járt. Ezen a napon átadta a kórház sürgősségi szárnyát. Ekkor mondta azt is, idézem:
…”Ezzel együtt az elmúlt négy évben 35 milliárd forintnyi fejlesztés érkezett a városba, vagyis Nagykanizsa jó vásárt csinált kormányával….”

Mintha a kérdés senkit nem izgatna, olyan lelkesen fogadták a “jótevőt. Ferincz megpróbálta megtudni, mire is szánta a jó Orbán ezt a pénzt, mi történt vele, mert látható nyoma nincs. Ahogy az várható volt, falakba ütközött.

“A városvezetéstől közérdekű adatkérés keretében kikértem a részleteket, de az önkormányzat részéről nem tudtak érdemi válaszokat adni. Ahogy a tanácsadási szerződések kapcsán, a 35 milliárd forintot illetően is ugyanaz az álláspont: az önkormányzatnak a 35 milliárd forint felhasználásra vonatkozóan nem áll rendelkezésére adat.” 

Pert indított az önkormányzat ellen közérdekű adatok kiadásának elmulasztása tárgyában.

“Egyszerűen lehetetlennek tartom, hogy az önkormányzat – általa is elismerten – ere vonatkozóan sem rendelkezik semmilyen érdemi adattal, miközben nem vitatják, hogy ez a pénz szerintük is megérkezett Nagykanizsára.”

A bírósági eljárás keretében a Nagykanizsai Városi Bíróság elfogultságot jelentett be önmagával szemben. A Zala megyei Bíróság eljáró bíróságnak kijelölte a Keszthelyi Városi Bíróságot. Ám jött az újabb határozat: a Keszthelyi Városi Bíróság nem tartja magát az ügyben illetékesnek, ezért hatáskör hiánya miatt továbbküldte a Zalaegerszegi Városi Bíróságnak. 

“Én meg azt mondom erre: van annak valami diszkrét bája, hogy hosszú hónapok azzal telnek el, hogy a bíróságok egymással vitatkoznak arról, hogy az adott ügyben ugyan melyikük is az illetékes bíróság, melyikük jogosult eljárni. Miközben eltelt már három és fél év úgy, hogy a 35 milliárd forintot illetően még egy információmorzsával sem jutottunk előrébb annak megismerhetősége vonatkozásában.

Érdemes lenne azoknak a városoknak, akiknek a választás előtti hajrában ígért a regnáló kormány milliárdos beruházásokat, elgondolkodni kicsit. De talán még ennél is fontosabb, hogy Önök elgondolkodjanak!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét