Orbán kijelentette: „itt nincsenek bevándorlók”

A magyar miniszterelnök mostanra már úgy viselkedik, mint egy elszabadult hajóágyú. Lényegében nincs sem önkontrollja, sem senki, aki figyelmeztetné ámokfutására.

Péntekről-péntekre földesúri magabiztossággal becaplat az állami (királyi) rádióba és az általa kirendelt „riporternő” mikrofonja előtt féktelen és értelmetlen hazudozásba kezd. Orbán lényegében össze-vissza hazudik, és ezt nemcsak tűri a kirendelt „mikrofonállvány”, de még adja is alá a lovat.

Akkor most kivételesen vágjunk a közepébe

„A politika egy olyan világ, tetszik tudni, ahol a kalapács meg az ék mindig kéznél van, tehát próbálják azt beütni a megfelelő helyre, tehát éket verni az egymással szövetkező országok közé. Ugye, Közép-Európában bimbódzó félben van egy szerintem történelmi perspektívában fantasztikus lehetőségeket önmagában rejtő, magában hordozó közép-európai együttműködés. Szerintem mi meg fogjuk tudni védeni a nemzeti szuverenitásunkat itt, Közép-Európában, ez Nyugaton már kevésbé divatos. Mi meg tudjuk védeni a bevándorlástól a saját országainkat, Nyugat-Európa már bevándorlóországokból áll, szerintem a keresztény hagyományokat, gondolkodásmódot, életmódot meg tudjuk védeni, Nyugaton már multikulti van, minden össze van keveredve mindennel. Tehát én egy nagy perspektívát látok a közép-európai államok együttműködésében. Ez lassan halad, hiszen a történelem során a közép-európai államok gyakran egymás ellenfeleként jelentek meg, és sokáig gondolták azt, hogy csak egymás rovására válhatnak erősebbé. Most kiderült, hogy együtt könnyebben válunk erősebbé, mint külön-külön vagy éppen egymás rovására. Ez egy új perspektíva, ennek a megértése, lefordítása politikai akciók nyelvére, közös gazdaságpolitikára, ez időt vesz igénye, de ez történik, ebben élünk ma, a ma meghatározó egyik történelmi folyamata az életünknek Közép-Európa újjászületése és a közép-európai államok együttműködése. A következő tíz év erről fog szólni.”

Elképesztő kijelentések vannak ebben a monológban

Orbán szerint Nyugaton már kevésbé divatos (sic!) megvédeni a nemzeti szuverenitást. Azért kérdezzünk meg egy olasz vagy francia hazafit! Viktor azt állítja Nyugat-Európa már bevándorlóországokból áll. Az a helyzet, hogy magát az önkényesen megválasztott, kiválasztott kifejezést sem magyarázza meg, azt pedig végképp nem tudjuk, hogy mire alapozza értelmetlen megállapítását.

Orbán már három évvel ezelőtt azzal nyitotta meg a Parlament őszi ülésszakát, hogy kijelentette: „Magyarország soha nem lesz bevándorlóország”

„Ma a bevándorlóországok azt javasolják: legyünk mi is bevándorlóországgá és ha erre nem vagyunk hajlandóak, akkor megerőszakolnak és rákényszerítenek bennünket”

– mondta Orbán Viktor a parlamentben. Erről szól a kötelező kvóta és a Soros-terv. Mi magyar Magyarországot és európai Európát akarunk. Három évvel ezelőtt a NATO-ra hivatkozva Orbán azt állította, hogy az ő előrejelzésük szerint 2020-ig Afrikából 60 millió ember fog elindulni, döntően Európa felé. Normális??? Hatvan millió??? De térjünk vissza Orbán péntek reggeli öninterjújára:

Orbán: a mi pozíciónk betonszilárdságú, az ő pozíciójuk meg csak egy politikai akarat

„…ahhoz, hogy az európai válságkezelő alap és a költségvetés létrejöjjön, ahhoz a mi szavazatunk, a lengyel és a magyar szavazat nélkülözhetetlen. Nélkülünk ez nem jön létre. Ezzel szemben a politikai viták összekötése a gazdasági kérdésekkel nem jogi természetű kérdés, ez egy politikai döntése néhány uniós országnak, illetve az Európai Parlamentnek.”

Én nem akarok kompromisszumot kötni,

„…tehát nem arról van szó, hogy kössünk valamilyen kompromisszumot, hanem arról van szó, hogy találjunk egy megoldást. A kompromisszum gyakran nem a megoldás, hanem éppen hogy egy rossz döntés. Nekünk most arra a pozícióra kell helyezkednünk, hogy a bajba jutott államoknak minél hamarabb adjuk oda a szükséges pénzügyi alapokat, és induljon meg az Európai Unió következő, hétéves költségvetése. Ez a feladat, meg persze fékezzük meg a vírust, mentsünk meg minél több emberéletet, fejlesszük a vakcinát, és így tovább, és így tovább. Tehát szerintem erre kell összpontosítani. Ez egy szilárd pozíció, hogy ehhez milyen politikai vitákat kapcsolunk hozzá, ez tetszőleges, bármilyet hozzá lehetne kapcsolni.”

Nagy Katalin készségesen alákérdezett bevándorlásügyben is

Ő (mármint Soros György, a szerk.) azt mondja, hogy egyértelmű, hogy mi áll a háttérben, és ez tényleg úgy látszik, hogy így van, hiszen az Európai Bizottság biztosa egész határozottan azt mondta, hogy nem elég az a bevándorló, ami érkezett az elmúlt években, hanem még többre van szükség, mert ez a kontinens elöregszik, és nekik szükségük van munkaerőre. Érdekes módon öt éve ugyanezt mondják, ugyanúgy körbejár, helyben jár ez a dolog, és senki nem elégedett ezzel. A déli államok ugyanúgy nem elégedettek, hiszen most ők már azt szeretnék, hogy elegük van abból a sok emberből, tessék elosztani a bevándorlókat a tagállamok között.

Fotó: Vadnai Szabolcs Zoltán/kormany.hu

Orbán: Szerintem a brüsszeli bürokraták bevándorlás kérdésében fordítva ülnek a lovon

„Nem tudom, mennyire gondolják őszintén, de mindenképpen azt mondják, ki sem zárom, hogy néhányan őszintén is gondolják, hogy a bevándorlás megoldás egy problémára. A valóság pedig az, hogy a bevándorlás maga a probléma. Ezért a legfontosabb dolog, a legnagyobb kihívás Európa előtt az, hogy hogyan tudjuk megfékezni a bevándorlást, és hogyan tudjuk megvédeni magunkat attól, hogy bevándorlóországgá váljunk, legalábbis Közép-Európában még ez a cél. Nyugaton a helyzet rosszabb, ugyanis ott már ráléptek erre az ösvényre, és abból visszafordulni, nem is tudom, lehet-e egyáltalán. Mert ha már bent van, mondjuk a lakosság 10 százaléka bevándorló, és most nem a keresztény országokból érkezett bevándorlókat tartom itt nagyobb problémának, ott is mindig vannak nehézségek, de mégiscsak egy kultúrkörből érkezünk, hanem az európai kultúrkörön, a keresztény kultúrkörön kívülről érkezett néptömegekről beszélek. Ha az elér 8-10-12 százalékot egy országban, azt visszacsinálni, ez az ő problémájuk. Akkor már csak arról lehet beszélni, hogy hogyan éljenek együtt, és akkor engedni kell a saját értékeidből, a saját kultúrádból, az együttélés másképp nem, erről szól az összes nyugat-európai vita. Ezért van az, hogy a nyugat-európai hazafiak úgy érzik, hogy napról napra elveszítik az országukat, csúszik ki a kezükből a saját életük. De mi ebbe nem akarunk beleszólni, mert az ő dolguk, ők döntöttek így, ők hozták létre ezt a helyzetet, ők voltak korábban gyarmattartók, amelyek nyilván most összefüggésben állnak a bevándorlással, ez az ő problémájuk.”

Nekünk nincs ilyen problémánk, mert itt nincsenek bevándorlók,

„és amíg nemzeti kormányok vannak Európában, Közép-Európában, leginkább Magyarországon nem is lesznek.”

„Tehát nekünk nem az együttélés kérdését kell megoldanunk, hanem hogy hogyan kerüljük el azt a kényszerhelyzetet, amikor olyanokkal kell együtt élni, akikkel nem akarunk együtt élni. Tudom, hogy ez kicsit szigorúan hangzik, de Magyarországnak szerintem az az érdeke, hogy folytassuk azt a politikát, amit ezer év óta alakítottunk ki, és tartunk életben”

Magyarország a magyaroké

A miniszterelnök nemes egyszerűséggel hazudik, az meg önmagában az újságíró szakma gyalázata, hogy a kijelölt riporternek egy szava sincs ehhez…

„Ne csináljunk magunkból bevándorlótársadalmat, ne álljunk át a multikultúrára, örüljünk annak, hogy magyarok vagyunk, örüljünk annak, hogy megmaradtunk, és adjuk át ezt a lehetőséget a gyerekeinknek meg az unokáinknak. Az én fölfogásomban ez kötelességünk is. Mindenki maga dönti el persze, hogy mit tekint saját magára nézve kötelezőnek, de én azokhoz a magyar emberekhez tartozom, akik úgy gondolják, hogy ez egy kötelesség. És e szerint is végzem a munkámat.”

Fotó: Országos Idegenrendészeti Hivatal – bmbah.hu

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a nyár derekán jelentette, hogy rekordon az országba bevándorolt külföldi állampolgárok száma. Tíz magyarországi bevándorlóból csaknem négy ukrán állampolgár, az elmúlt években pedig nagyon visszaesett az uniós tagállamokból érkezők száma.

2019-ben már összesen 55 297 fő számított Magyarországra bevándoroltnak

Mint a KSH az Azonnali.hu-nak megírta, azokat a külföldi állampolgárokat tekintik bevándoroltnak, akik az adott évben léptek be Magyarországra belépő és a hatályos jogszabályoknak megfelelő tartózkodásra jogosító engedélyt kaptak.

Az összes magyarországi bevándorló csaknem negyven százaléka ukrán állampolgár

Az ukránok megjelenésére lehet magyarázat, hogy a koronavírus megjelenése előtt a magyar gazdaság munkaerőhiánnyal küzdött. Fontos leszögezni, hogy itt semmiképp sem határon túli magyar kettős állampolgárokról van szó, csak és kizárólag olyanokról, akiknek ukrán állampolgársága van, de magyar nincs.

Egyébként korábbi méretéhez képest nagyot gyarapodott a vietnámi közösség is Magyarországon, 1279 főről 1961-re. Az ázsiaiak aránya már egy ideje stagnál, az utolsó nagyobb ázsiai bevándorlási hullám Magyarországra 2014-ben volt, mikor hirtelen a hazai bevándorlók harmadát az ázsiaiak adták. Az ő számuk viszont az elmúlt pár évben 12 ezer fő körül stabilizálódott.

Ha a Magyarországon tartózkodó külföldieket nézzük, akkor ennek többszörösét, 199 957 főt kapunk a KSH szerint, legalábbis 2020 január elsején – vagyis még a koronavírus-járvány kitörése előtt – ennyi főt mértek. Igaz, ez azért nem számít rekordnak, mert 2011-ben volt, hogy közel 207 ezer külföldi is hazánkban tartózkodott.

Itt tartózkodók alatt a KSH azokat a külföldi állampolgárokat érti, akik Magyarországon a tartózkodásra, illetve letelepedésre jogosító engedéllyel rendelkeznek, és akik az adott év január 1-jén életvitelszerűen Magyarországon tartózkodtak.

Forrá: kormany.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük