Orbán – klán zsebében az ország?

Magyarország családi klánok kezébe került, egy szűk kör tart a markában minden politikai és gazdasági hatalmat. Ha megnézi valaki, melyik pártban ül a legtöbb olyan országgyűlési képviselő, akik 90′ óta tagja a parlamentnek, látni fogja, hogy a Fideszben.

A Fidesz végig ott volt….

Akkor, amikor a Fidesz elhibázott rendszerváltozásról beszél, arról elfeledkeznek, hogy a párt végig ott ült a parlamentben, a döntések többségéhez a nevüket adták, megszavazták. Az első szabad választások óta ott ül a bársonyszékben többek között: Orbán Viktor, Kövér László, Kósa Lajos, Varga Mihály, Tagja volt a 90′ -es háznak Áder János, aki jelenleg a nem létező köztársaság elnöke, és Deutsch Tamás, aki a hanyatló nyugatot bomlasztja, Brüsszelben. Ők azok, akik zömének a magyar parlament volt az első “rendes” munkahelye. Az elmúlt közel harminc évben a mi adóforintjainkból élnek, így könnyen ellenőrizhető lehetne,hogy a jelenlegi életszínvonaluk összhangban van- e a jövedelmükkel. Napjainkban, Magyarország három legmagasabb közjogi méltósága, a Bibó István Szakkollégium tagja volt, egy zárt férfi brancsba tartoztak egykoron. Ez magyarázat lehet sok mindenre, ami napjainkban hazánkban történik.

Nap, mint hallunk megkérdőjelezhető családi összefonódásokról,

az ezzel járó anyagi előnyökről. Tudjuk, hogy a miniszterelnök nagyobbik lánya már a “saját lábán áll”, független szüleitől. Ez rendjén való is, hisz a gyermekek kirepülnek a családi fészekből, elkezdik önálló életüket élni. Akinek a kormányfő az apukája, az némi előnnyel indul a nagybetűs életbe.

A miniszterelnöki vő az elmúlt években számos anyagilag kifejezetten előnyös üzletben vett részt, óriási nyereséggel. A fáma szerint számos ingatlanügyben, és a szálloda iparban is érdekeltséget szerzett a miniszterelnöki vő, közvetve, vagy áttételes módion. A nevét együtt emlegették a kétes hírnevű “Pharaon professzorral”, a városi legendák szerint a milliárdos seregélyesi kastélya a kedves rokoné lesz. A miniszterelnök vejét sejteni, egy másik kastély üzlet mögött is. A turai kastélyt, még 2015-ben vásárolta meg egy cégcsoport, s valami furcsa véletlen folytán, a vevő cégek egyike nevében a vő fizette be az illetéket. A Balaton környékén lassan minden a kormányfő veje és Mészáros Lőrinc érdekkörébe kerül, több közös üzletük is napvilágra került. Szinte felsorolni sem lehet a kempingek, szállodák sorát, amelyekben valamilyen részesedésük van. Akik ebben a világban járatosak, úgy mondják a divatszakma is a királyi sarj homokozója lett. Ráhel asszony nem Gáspár testvérére ütött, a világi hívságok jobban érdekelhetik a hitbéli életnél.

A Tiborcz -sarj az első milliárdjait azzal szerezte,

hogy több városban az érdekeltségébe tartozó Elios Innovatív Zrt. végezte a közvilágítás korszerűsítését, melynek egyik célja az energiatakarékos, LED alapú utcai lámpák használata volt. A lakosság azonban azt érzékelte, hogy a projekt végén az utcák jóval sötétebbek lettek, mint előtte voltak. A NER elhozta számukra a sötétséget. Hogy hány baleset történt emiatt, arról nem szól a fáma.

Mi az okosság abban, hogy Tiborcz Orbán-vő német rendszámú autóval furikázik? Megmondjuk…..

A korszerűsítés jelentős EU-támogatással történt. Magyarországgal szemben -mint tudjuk–több ügyben felmerült a gyanú a pénzek nem megfelelő felhasználására, ezért az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatokat indított. Ezek egyike lett a 35 közvilágítási projekt. A Polt Péter vezette ügyészség azonban – mint szinte minden fideszes érintettség esetén-nem látta indokoltnak a nyomozást. A Fidesz -kormány biztos, ami biztos alapon, “kivette” az uniós elszámolásból az erre a célra fordított közel 14 milliárdot, így a magyar adófizetők pénzéből kezdte meg a “saját” lábán állást a Ráhel asszony és hites ura.

Azok az idők már régen elmúltak, – ha voltak – amikor még takargatni próbálták a nyilvánosság előtt a család gazdagodását

Az első Orbán kormány idején a felesége üzleti érdekeltségébe tartozó kft “baráti” összejövetelén, az akkori miniszterelnök úgy fogalmazott, amikor az állami támogatásokról volt szó:

“Ne mi nyerjük a legtöbbet !”

A kormányfő 2001-ben még arról beszélt, az édesapja azt tervezte, hogy szállítóként rész vesz “bizonyos” autópálya építésében, de erről akkor a fia lebeszélte. Nos, ezek a mesebeli idők már a múlt ködébe vesztek, napjainkban szépen gyarapszik a szűkebb, tágabb család. Istenke tudja miért, de számos ügylet mögött, ott található az ország leggazdagabb gázszerelője. Fránya a jó dolgát, mindig akkor sertepertél a barátja családja körül, amikor valamilyen zsíros üzletről van szó. Valószínűleg, éppen arra járt.

Tiborczné O. Ráhel újabb blamája, most Münchenben – Hiába a Dior táska és a Louboutin lábbeli, ha akin van, nem viseli, hanem hordja!

Egy biztos: a papa és a testvérek üzletei szépen fialnak, számos állami beruházáshoz szállítanak követ,betonelemeket a birodalom cégei. A hírek szerint tisztes osztalékot is ki tudtak a cégeikből venni. Valószínűleg nincs szükség arra, hogy segítséget kapjanak a kormányfőtől, működik ez a rendszer magától is, hiszen melyik nagy, állami megrendelésekre pályázó cég, nem segít örömmel egy tisztes idős embernek, és a fiainak.

A tűz közelbe kerültek 2010 után a kormányfő feleségének a rokonai is

Csak éppen csúnya nagyot buktak az almaüzleten, mintegy 3 milliárd forint tartozást hozott össze, a Cider Alma Kft. Mivel a cég ezt a hatalmas összeget képtelen volt kifizetni, gyűltek fejük felett a viharfelhők. Egyszer csak előbukkant a nap, akarom mondani, egy közeli jó barát gázszerelő, és egyik tulajdonában álló vállalkozás felvásárolta az adósságot. Hogy ez miért érte meg neki? A válasz egyszerű: csak.

Talán nem tévedünk nagyot, ha a kormányfői pereputtyához vesszük a nemzet gázszerelőjét, Mészáros Lőrincet is

Lőrinc barát a család számos ügylete körül felbukkant, hol, mint csendestárs, hol, mint bérlő, vagy éppen résztulajdonos. Igen furfangos cégháló jött létre Mészáros körül, valószínűleg maga sem tudja, hány céget is vett a nevére. Egy biztos, a biznisz szárnyal, csak azokon a közbeszerzéseken nem nyernek a felcsúti cimbora vállalkozásai, amelyen el sem indul. Bár Orbánisztánban még ez is elképzelhető. Mára Mészáros az ország leggazdagabb embere lett, euró milliárdos.

Cserhalmi György: Mészáros Lőrinc-jelenségnek az egész országot kellene bosszantania …..

Emlékszünk, pár éve a miniszterelnök a parlamentben, egy a vagyonosodását firtató kérdésre azt mondta:

“Sosem voltam vagyonos ember, nem is vagyok, nem is leszek.”.

Majd hozzátette:

“A rendszerváltáskor dönteni kellett, hogy valaki politikus lesz, vagy üzletember, én döntöttem, ennek a következményeit vállalom.”

Látszólag így is van

A kormányfő legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint a feleségével közös bankszámlájukon 1 millió 395 ezer forint volt, egyéb megtakarításuk nincs. Mint egy átlagos magyar család, ezt mutatja kifelé a kormányfő. Ebből a pénzből nem igen futja a még otthon levő gyerekek eltartására, az ingatlanok rezsije sem két fillér. Igencsak élére kell raknia Anikó asszonynak a garasokat, hogy kihúzzák a következő fizetésig. Ha mégis megszorulnának, akkor a papa vagy a legnagyobb lányuk biztos kisegítik a miniszterelnököt.

Feleség vagy bűnsegéd? – Sanyarú sors jutott Anikó asszonynak

A történetnek lehetséges egy másik olvasata is

A városi legendák szerint a felcsúti gázszerelő nem egyéb, mint az Orbán – vagyon kezelője, stróman, aki a nevére vette a Várba költözött kormányfő érdekeltségeit. Erre eddig közvetlen bizonyítékot senki sem tudott felmutatni, így mi is csak eljátszunk a gondolattal. Ha Mészáros az Orbán Viktor álneve, akkor a Karmelita kolostorban kialakított palota ura Magyarország leggazdagabb embere.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük