Magyarország családi klánok kezébe került, egy szűk kör tart a markában minden politikai és gazdasági hatalmat. Ha megnézi valaki, melyik pártban ül a legtöbb olyan országgyűlési képviselő, akik 90′ óta tagja a parlamentnek, látni fogja, hogy a Fideszben.

A Fidesz végig ott volt….

Akkor, amikor a Fidesz elhibázott rendszerváltozásról beszél, arról elfeledkeznek, hogy a párt végig ott ült a parlamentben, a döntések többségéhez a nevüket adták, megszavazták. Az első szabad választások óta ott ül a bársonyszékben többek között: Orbán Viktor, Kövér László, Kósa Lajos, Varga Mihály, Tagja volt a 90′ -es háznak Áder János, aki jelenleg a nem létező köztársaság elnöke, és Deutsch Tamás, aki a hanyatló nyugatot bomlasztja, Brüsszelben. Ők azok, akik zömének a magyar parlament volt az első “rendes” munkahelye. Az elmúlt közel harminc évben a mi adóforintjainkból élnek, így könnyen ellenőrizhető lehetne,hogy a jelenlegi életszínvonaluk összhangban van- e a jövedelmükkel. Napjainkban, Magyarország három legmagasabb közjogi méltósága, a Bibó István Szakkollégium tagja volt, egy zárt férfi brancsba tartoztak egykoron. Ez magyarázat lehet sok mindenre, ami napjainkban hazánkban történik.

- Hirdetés -

Nap, mint hallunk megkérdőjelezhető családi összefonódásokról,

az ezzel járó anyagi előnyökről. Tudjuk, hogy a miniszterelnök nagyobbik lánya már a “saját lábán áll”, független szüleitől. Ez rendjén való is, hisz a gyermekek kirepülnek a családi fészekből, elkezdik önálló életüket élni. Akinek a kormányfő az apukája, az némi előnnyel indul a nagybetűs életbe.

A miniszterelnöki vő az elmúlt években számos anyagilag kifejezetten előnyös üzletben vett részt, óriási nyereséggel. A fáma szerint számos ingatlanügyben, és a szálloda iparban is érdekeltséget szerzett a miniszterelnöki vő, közvetve, vagy áttételes módion. A nevét együtt emlegették a kétes hírnevű “Pharaon professzorral”, a városi legendák szerint a milliárdos seregélyesi kastélya a kedves rokoné lesz. A miniszterelnök vejét sejteni, egy másik kastély üzlet mögött is. A turai kastélyt, még 2015-ben vásárolta meg egy cégcsoport, s valami furcsa véletlen folytán, a vevő cégek egyike nevében a vő fizette be az illetéket. A Balaton környékén lassan minden a kormányfő veje és Mészáros Lőrinc érdekkörébe kerül, több közös üzletük is napvilágra került. Szinte felsorolni sem lehet a kempingek, szállodák sorát, amelyekben valamilyen részesedésük van. Akik ebben a világban járatosak, úgy mondják a divatszakma is a királyi sarj homokozója lett. Ráhel asszony nem Gáspár testvérére ütött, a világi hívságok jobban érdekelhetik a hitbéli életnél.

A Tiborcz -sarj az első milliárdjait azzal szerezte,

hogy több városban az érdekeltségébe tartozó Elios Innovatív Zrt. végezte a közvilágítás korszerűsítését, melynek egyik célja az energiatakarékos, LED alapú utcai lámpák használata volt. A lakosság azonban azt érzékelte, hogy a projekt végén az utcák jóval sötétebbek lettek, mint előtte voltak. A NER elhozta számukra a sötétséget. Hogy hány baleset történt emiatt, arról nem szól a fáma.

Mi az okosság abban, hogy Tiborcz Orbán-vő német rendszámú autóval furikázik? Megmondjuk…..

A korszerűsítés jelentős EU-támogatással történt. Magyarországgal szemben -mint tudjuk–több ügyben felmerült a gyanú a pénzek nem megfelelő felhasználására, ezért az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálatokat indított. Ezek egyike lett a 35 közvilágítási projekt. A Polt Péter vezette ügyészség azonban – mint szinte minden fideszes érintettség esetén-nem látta indokoltnak a nyomozást. A Fidesz -kormány biztos, ami biztos alapon, “kivette” az uniós elszámolásból az erre a célra fordított közel 14 milliárdot, így a magyar adófizetők pénzéből kezdte meg a “saját” lábán állást a Ráhel asszony és hites ura.

Azok az idők már régen elmúltak, – ha voltak – amikor még takargatni próbálták a nyilvánosság előtt a család gazdagodását

Az első Orbán kormány idején a felesége üzleti érdekeltségébe tartozó kft “baráti” összejövetelén, az akkori miniszterelnök úgy fogalmazott, amikor az állami támogatásokról volt szó:

“Ne mi nyerjük a legtöbbet !”

A kormányfő 2001-ben még arról beszélt, az édesapja azt tervezte, hogy szállítóként rész vesz “bizonyos” autópálya építésében, de erről akkor a fia lebeszélte. Nos, ezek a mesebeli idők már a múlt ködébe vesztek, napjainkban szépen gyarapszik a szűkebb, tágabb család. Istenke tudja miért, de számos ügylet mögött, ott található az ország leggazdagabb gázszerelője. Fránya a jó dolgát, mindig akkor sertepertél a barátja családja körül, amikor valamilyen zsíros üzletről van szó. Valószínűleg, éppen arra járt.

Tiborczné O. Ráhel újabb blamája, most Münchenben – Hiába a Dior táska és a Louboutin lábbeli, ha akin van, nem viseli, hanem hordja!

Egy biztos: a papa és a testvérek üzletei szépen fialnak, számos állami beruházáshoz szállítanak követ,betonelemeket a birodalom cégei. A hírek szerint tisztes osztalékot is ki tudtak a cégeikből venni. Valószínűleg nincs szükség arra, hogy segítséget kapjanak a kormányfőtől, működik ez a rendszer magától is, hiszen melyik nagy, állami megrendelésekre pályázó cég, nem segít örömmel egy tisztes idős embernek, és a fiainak.

A tűz közelbe kerültek 2010 után a kormányfő feleségének a rokonai is

Csak éppen csúnya nagyot buktak az almaüzleten, mintegy 3 milliárd forint tartozást hozott össze, a Cider Alma Kft. Mivel a cég ezt a hatalmas összeget képtelen volt kifizetni, gyűltek fejük felett a viharfelhők. Egyszer csak előbukkant a nap, akarom mondani, egy közeli jó barát gázszerelő, és egyik tulajdonában álló vállalkozás felvásárolta az adósságot. Hogy ez miért érte meg neki? A válasz egyszerű: csak.

Talán nem tévedünk nagyot, ha a kormányfői pereputtyához vesszük a nemzet gázszerelőjét, Mészáros Lőrincet is

Lőrinc barát a család számos ügylete körül felbukkant, hol, mint csendestárs, hol, mint bérlő, vagy éppen résztulajdonos. Igen furfangos cégháló jött létre Mészáros körül, valószínűleg maga sem tudja, hány céget is vett a nevére. Egy biztos, a biznisz szárnyal, csak azokon a közbeszerzéseken nem nyernek a felcsúti cimbora vállalkozásai, amelyen el sem indul. Bár Orbánisztánban még ez is elképzelhető. Mára Mészáros az ország leggazdagabb embere lett, euró milliárdos.

Cserhalmi György: Mészáros Lőrinc-jelenségnek az egész országot kellene bosszantania …..

Emlékszünk, pár éve a miniszterelnök a parlamentben, egy a vagyonosodását firtató kérdésre azt mondta:

“Sosem voltam vagyonos ember, nem is vagyok, nem is leszek.”.

Majd hozzátette:

“A rendszerváltáskor dönteni kellett, hogy valaki politikus lesz, vagy üzletember, én döntöttem, ennek a következményeit vállalom.”

Látszólag így is van

A kormányfő legutóbbi vagyonnyilatkozata szerint a feleségével közös bankszámlájukon 1 millió 395 ezer forint volt, egyéb megtakarításuk nincs. Mint egy átlagos magyar család, ezt mutatja kifelé a kormányfő. Ebből a pénzből nem igen futja a még otthon levő gyerekek eltartására, az ingatlanok rezsije sem két fillér. Igencsak élére kell raknia Anikó asszonynak a garasokat, hogy kihúzzák a következő fizetésig. Ha mégis megszorulnának, akkor a papa vagy a legnagyobb lányuk biztos kisegítik a miniszterelnököt.

Feleség vagy bűnsegéd? – Sanyarú sors jutott Anikó asszonynak

A történetnek lehetséges egy másik olvasata is

A városi legendák szerint a felcsúti gázszerelő nem egyéb, mint az Orbán – vagyon kezelője, stróman, aki a nevére vette a Várba költözött kormányfő érdekeltségeit. Erre eddig közvetlen bizonyítékot senki sem tudott felmutatni, így mi is csak eljátszunk a gondolattal. Ha Mészáros az Orbán Viktor álneve, akkor a Karmelita kolostorban kialakított palota ura Magyarország leggazdagabb embere.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét