Orbán: mindenki húzzon golyóálló mellényt! – Dübörög a kampány 16.000 közmillióért!

Dübörög a kormány oltásra kedvcsináló kampánya, amihez plakátfiúnak állt többek között Orbán Viktor is. A szlogenek nem minden esetben állják ki az igazság próbáját, de ahogy Kéri László fogalmazott a regnáló kampányaival kapcsolatban: „…ez a kampány az Izaurán felnőtt országnak szól”.

Higgyél és ne szóljál be!

Aki be van oltva, arról lepattan a vírus. Mindenkinek van egy golyóálló mellénye vagy a háziorvosnál vagy az oltási ponton. Vegye föl, és abban az esetben nem lesz már kit megtámadnia a vírusnak.

-szól az Orbán-orcával reklámozott felhívás.

Amit a kampányról tudni lehet…

64 milliárd forintot csoportosított át a kormány, írta az mfor.hu, ebből 16 milliárd megy kormányzati kommunikációra, melynek fő célja, hogy az oltás beadatására ösztönözze az állampolgárokat. A Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg egy külön határozat, melyben erről döntenek. Ebben arról írnak,

a beadott oltások számának növelése, így a lehető legnagyobb védettség elérése elsődleges kormányzati cél, ezért a kormány felhívja a miniszterelnök kabinetfőnökét, hogy gondoskodjon a magyar lakosság egészségének védelme érdekében szükséges minél szélesebb körű kormányzati tájékoztató kampány megvalósításáról legalább 16 000 000 000 forint értékben, amelyben a Kormány felhívja az állampolgárok figyelmét az oltás szükségességére, valamint az oltásra történő mielőbbi regisztráció fontosságára.

A kormány igyekezete érthető, lassan kifutunk az oltható emberekből

Bár folyamatosan nő az oltási kedv, ez egyelőre kevés a nyájimmunitás eléréséhez. A kampányról szóló határozat szövegében azt írják,

„a koronavírus-világjárvány idején kiemelten fontos az állampolgárok széles körű, azonnali és intenzív tájékoztatása”.

Nem ez az első oltás felvételére buzdító kormányzati kampány

Április közepe óta zajlik

“Az oltás életet ment”

nevű felhívás, melyben ismert emberek ösztönöznek a vakcina felvételére, plakátokon, és tévés, online hirdetésekben. A 45 másodperces szpotokban szerepel Kemény Dénes korábbi szövetségi kapitány, Borbás Marcsi műsorvezető, Csányi Sándor színész, Nacsa Olivér humorista, Cseh László úszó, Nagy Feró előadóművész, Csisztu Zsuzsa műsorvezető, Miklósa Erika operaénekesnő és Nagy Tímea párbajtőrvívó. Ők mind azt hangsúlyozzák: nagyon fontos, hogy mindenki oltassa be magát a koronavírus ellen, rajtunk is múlik ugyanis, hogy meddig tart még a járvány.

A kommentelők véleményéből….

“Legalább beszélnének össze. Az egyik azt mondja hogy nem 100%-ban véd, a másik meg azt hogy “lepattan” a vírus…… ezek már tényleg nen tudják mit mondjanak…”

“És mindeközben luxus cikké válnak az alap élelmiszerek mert az árak csak emelkednek, az üzemanyag ára a megfizethetetlenség határán és ami nem létfontosságú, de sokaknak fontos, mint a dohány árát már ne is említsem. Erről kellene posztolgatnia a kormánynak! Ezek ellen kellene védekezni”

“Nekem meg rendesen már egy Orbán álló EOD-9 tűzszerész ruha kellene..”

“Aki meg nincs beoltva, és nem birka, arról meg ezek a hülyeségek pattannak le amit ide kiírtok.”

“Mindenki oltassa be magát mert félünk, hogy a megtépázott egészségügy nem bírná el ha ténylegesen kitörne a járvány…mindenki oltassa be magát mert első akarok …öö elsők akarunk lenni ebben is mint a halálozási adatokban.. mindenki oltassa be magát mert különben is el kell sózni a sok vakcinát..jahh meg nem lesz néző a nagy stadionban…..”

“Miről beszélsz ember??? Golyó álló mellény megvéd, ez a vakcina nem…miért??? Ugyan úgy elkaphatja a vírus és tovább is adhatja….kamu szövegek, kamu adatok, kamu vezetők….népbutítás megy, az igazság meg szönyeg alá van seperve…”

A fentiektől eltekintve és ellenére

mindenki oltassa be magát!

 

 

orbán

4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük