Orbán-közeli cég közvetíti 3,5 milliárd forintért Erdogán „levetett” fegyvereit Magyarországra

Arról már többször írtunk, hogy nagy fegyvervásárlásba kezdett nemzeti kormányunk. A találgatások során felvetődött az USA, Németország és Törökország is, mint eladó fél. Ez utóbbitól az Orbán-családhoz köthető cég közbeiktatásával zajlik az üzletelés.

Törökországból kerülnek katonai eszközök hamarosan Magyarországra.

A HVG értesülése szerint nem közvetlenül az állam lesz a vevő, egy magyar közvetítő cég üti nyélbe az üzletet. A török páncélozott harci járműveket egy olyan kör készül behozni az országba, amelybe Orbán Viktor családja is bejáratos.

Másfél évvel ezelőtt

új vállalkozást alapított az évente 10–20 milliárd forint profitot termelő építőipari vállalat, a Duna Aszfalt tulajdonosa. A HT Divison Zrt. fő tevékenységeként a gépek, berendezések kereskedelmét jelölték meg, amiben sem addig, sem azóta nem különösebben exponálta magát a tiszakécskei vállalkozó, jóllehet a banktól a médián keresztül a szállodáig már számos ágazatban kipróbálta magát.

Orbán-Tiborcz szál….

A török üzletember alapító ügyvezetője volt annak az AMX Nador House Hungary Kft.-nek, amelyben 2015–2016-ban a kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak a cége, a BDPST is tulajdonos volt.

A HT Division most arra készül, hogy páncélozott harci járműveket vásároljon az egyik török gyártótól, a Nurol Makinától. A végső fázisában járó ügylet értéke mintegy 10,5 millió euró, vagyis nagyjából 3,5 milliárd forint.

Honvédségi körökben már jó néhány hónapja nyílt titok,

hogy Törökországból érkeznek páncélozott harci járművek Magyarországra. Azt azonban csak a legbelső körök tudhatták, hogy ezeket az eszközöket nem közvetlenül az állam vagy annak valamelyik intézménye, például egy állami hadiipari vállalat veszi meg a török gyártótól, hanem egy magyar–török vegyesvállalaton keresztül érkeznek, amely cég ráadásul a lehető legközelebb áll a magyar miniszterelnökhöz. Hasonló közbeékelt kereskedő volt néhány évvel ezelőtt a gázbizniszben a MET nevű cég, amelynek tulajdonosai között volt akkoriban az Orbán üzleti hátországához tartozó Garancsi István.

További részleteket itt olvashat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük