Sorting by

×

Orbán a kormány nevében a Facebookon: százezer forintra emelkedik a közmunkás-bér! – “Magyarország előre megy, nem hátra!” Pff… Valójában nem az ország megy előre – ti ültök fordítva a lovon…”

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán jelentette be, hogy 100 ezer forintra emelik a közmunkások bérét. 

A kormányfő rövid, velős és merőben új üzenetet fűzött a bejelentéshez:

“Magyarország előre megy, nem hátra!”

Korábban már írtunk róla, hogy a kormány úgy kalkulált, hogy jövőre a közfoglalkoztatottak bére követni fogja a minimálbér emelését, így az a minimálbér 50 százalékát fogja kitenni.

 Jelenleg a közfoglalkoztatotti bér 8 órában bruttó 85 ezer forint, a minimálbér pedig bruttó 167 400 forint. Azaz a közfoglalkoztatotti bér a minimálbér 50,78 százalékát teszi ki.

2011 óta folyamatosan romlott a két bér egymáshoz viszonyított aránya. 2011-ben még a minimálbér 73,1 százalékát tette ki a közfoglalkoztatotti bér, 2017-től már csak kevesebb, mint 70 százalékát, 2018-tól pedig kevesebb, mint 60 százalékát.

A kommentekből…

“Ha tobbet adnanak az embereknem mint amennyi sajat zsebre megy… talan akkor menne az orszag elore, igy sajnos nem az orszag fejlodik… azert a szeles mosoly…”

“Majdnem jó. Egy normál minimálbérnek jobban örültünk volna! Akkor talán mi is azt éreznénk, hogy méltó tagjai vagyunk a társadalomnak! A minimálbérnél elvileg senki nem kaphatna kevesebbet az országban! Egy minimálbérrel talán egy picit többet tudnánk vásárolni, jobban pörgetnénk mi is a gazdaságot a vásárlásainkkal, ráadásul sok közmunkás a normál munkaidejében dolgozik, máshova nem tud elmenni dolgozni az időszűke miatt. Fizessenek meg minket rendesen, a munkánkra ezután is szükség lesz, becsüljék is meg! Ebben a mesterséges és dühöngő drágaságban nem vagyunk versenyképesek. A minimálbér sem sok, de legalább valami. Ha “Magyarország jobban teljesít”, akkor azt mi is érezni akarjuk! Akarjuk, nem pedig kérjük!”

“Menjél előre egyedül”

“Konkrétan éhbér, kenyérre és vízre talán elég, de csak ha akciós (ami ugye jövőre nem lehet a nagyoknál) . Csak azt nem értem, hogy a “kedves “ Miniszterenlök úr (tudatosan írtam kisbetűvel) minek örül a 6 havi közmunkásbérből vásárolható asztala mögül…..nevetséges….”

“”Magyarország előre megy, nem hátra” pff… Valójában nem az ország megy előre – ti ültök fordítva a lovon…”

“Felőlem emelhetsz, amit akarsz, ez a vigyor mindent elárul. Kiröhögöd, szemberöhögöd a népedet, mert azt hiszed, ez a párezer forint majd melléd állítja ismét a szavazóidat. Hát tévedsz. Még a szavazóidnak is több eszük van annál, hogy ismét belefussanak ebbe a fszerdőbe.”

“És képes vigyorogni a bejelentéshez csatolt fotón rajta. Ez ráadásul bruttó összeg és csak 17,65 %-kal magasabb a 2021-esnél. Van olyan élelmiszer, ami 30 %-kal drágább, mint egy éve. A tűzifa ára a kormányzati “rezsicsökkentés” óta 67 százalékkal nőtt. Mit lehet ennyi pénzből csinálni?

A GYES és a családi pótlék összege pedig 13 éve nem emelkedett, azzal vajon terveznek valamit? Mindjárt itt vannak a választások…”
átver

Egy hozzászólás itt: “Orbán a kormány nevében a Facebookon: százezer forintra emelkedik a közmunkás-bér! – “Magyarország előre megy, nem hátra!” Pff… Valójában nem az ország megy előre – ti ültök fordítva a lovon…”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.