Orbán lábnyomában lihegve: az Alapjogokért főigazgató a CPAC Mexico dzsemborin…

Emlékeznek még, hogy 4 hónappal ezelőtt Orbán Viktor az Egyesült Államokban, Dallasban az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) mondott megnyitóbeszédet, amiről a hazai sajtó tőle függő része dicshimnuszt zengett? Már akkor felvetődött az Alapjogokért Központ neve -ők szervezték a CPAC Hungary-t- aminek vasárnapi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Szánthó Miklós főigazgató a CPAC México elnevezésű rendezvényen folytatta, amit a miniszterelnök elkezdett.

Szánthó Miklós a CPAC México elnevezésű rendezvényen azt mondta: Magyarország iránytűvé vált és szellemi energiát szolgáltat a konzervatív erőknek világszerte. Hozzátette:

azért fontos a jobboldal nemzetközi összefogása, mert az “Isten, haza, család hármasegységét” érő balliberális támadások is globálisak.

A főigazgató kiemelte:

a legtöbb nyugati ország komoly kihívásokkal néz szembe, civilizációnk egyszerre él át háborús, gazdasági, politikai és erkölcsi válságot. A progresszív globalisták pedig kudarcot vallottak a válságok kezelésében.

“Marxista agymosás…”

Szánthó szerint ma globális ellátási és energiaválsággal kell szembenézni, amely az Ukrajna elleni orosz agresszió következménye, és amelyet a szankciós politika csak tovább súlyosbított.
Ugyanakkor a

“globális progresszív elit” csak a “marxista agymosásban” és az “ideológiai indoktrinációban” jeleskedik, az a szándékuk, hogy megfosszák a polgárokat azoktól a szabadságjogoktól, amelyek az elmúlt két évszázadban jól szolgálták őket

– mondta. Ezek közé sorolta a szólásszabadságot, a lelkiismereti szabadságot, az állami szuverenitás vagy a nemzeti identitás értékeit, valamint a józan észhez, és a boldog, normális családi élethez való jogot. Szerint

a baloldal le akar számolni a konzervatív értékekkel, sőt a múltat is el akarja törölni. A történelmi amnézia, amely a múlt elutasításának egyenes következménye, biztonsági kockázattá vált.

Megjegyezte: a nemzetközi színtéren ez a liberális idealizmus megszüntette a Nyugat azon képességét, hogy pragmatikus válaszokat adjon “a ma is velünk lévő, de a múltban gyökerező” – akár háborús – konfliktusokra. Arról is beszélt:

a “globalista újszocialisták” elég erősnek érzik magukat ahhoz, hogy támadást indítsanak a család ellen is. A konzervatívoknak csak az a választásuk marad, hogy közösen lépjenek fel a támadással szemben, “hogy egymásnak kezet nyújtsuk, és vállvetve álljunk ki a harcokban”.

Magyarország azt üzeni, jobbra tarts!

Szánthó Miklós hangsúlyozta: az elmúlt tizenkét évben Magyarország minden kétséget kizáróan bebizonyította, hogy a jobboldal képes jól kormányozni. A magyar társadalom ma jutalmazza a munkát, tiszteli a teljesítményt, a vállalkozói szellemet, és segíti a családokat – mondta, iránytűnek nevezve Magyarországot a világ konzervatívjai számára. A főigazgató úgy fogalmazott,

Magyarország azt üzeni: jobbra tarts! Magyarország olyan szellemi energiát szolgáltat, amely “felvillanyozza a konzervatív megújulást”.

Azt is mondta:

a magyarok megtanulták, hogy a szocialisták bármilyen álruhát öltenek is, “ellopják tőlünk mindazt, ami igazán számít”, ezért a magyarok nem fognak térdet hajtani a manapság divatos liberális neoszocializmus előtt sem.

Az Alapjogokért Központ főigazgatója mexikóvárosi beszédének végén azt hangsúlyozta:

a sikerhez szükség van megbízható szövetségesekre, ez maga a CPAC.

A tisztánlátásért az Alapjogokért Központról….

Tavaly az Átlátszón elsőként derítete ki, hogy az Alapjogokért Központot adományként átadott közpénzmilliárdokkal finanszírozza egy kormányközeli alapítvány. Arról is ők számoltak be először, hogy 2020-ban a Fidesz-közeli elemzőintézet 1,4 milliárd forintért megvett egy Budakeszi úti ingatlant és a hatszintes épület felújítására további 300 millió forintot költöttek. A 2021-es évről szóló beszámolójuk alapján az elemzőintézetet fenntartó Jogállam és Igazság Nonprofit Kft. minden eddiginél nagyobb összegű, többmilliárdos támogatást bevételezett.