Orbán “személyes tisztelete” jeléül méltatta válaszra a mázlista Ronald S. Laudert 0 41

orban

Times of Israel írta meg, hogy a Figyelő antiszemitára sikeredett (?) címlapjával kapcsolatban – mint arról beszámoltunk – nem csak a jóérzésű hazánkfiai és a magyarországi izraeli nagykövet fejezte ki nemtetszését, hanem a New York-i központú Zsidó Világkongresszus elnöke, Ronald S. Lauder is.

Kontra

Vasárnap levélben szólította fel Orbán Viktort, hogy nyilvános ítélje el a kormányközeli média címlapja okán őket és a hasonló megnyilvánulásokat.

Lauder azt írta, egy ilyen kép

“egyike a zsidó személyek legősibb és legszörnyűbb karikírozásának, és nem csak a magazint, hanem egész Magyarországot nagyon rossz fényben tünteti fel”.

Lauder hozzátette azt is, a kép megjelentetésének ideje azért is problémás, mert egyébként is komoly figyelem irányul az antiszemitizmus fellendülésére Európa-szerte, és különösen Magyarországon.


Lauder arról is írt, hogy megérti és tiszteletben tartja a sajtószabadságot, úgy gondolja, hogy a zsidók elleni ilyen egyértelmű agresszió nyilvános és erőteljes elítélése Orbán részéről megmutatná, hogy elhatárolódik az ilyenfajta, a náci korszakot idéző gyűlölködéstől, illetve jobb színben tüntetné fel a kormányát és Magyarországot is.

Izraelben is felháborodtak a Figyelő címlapja miatt

Több sem kellett a nemzeti kommunikációnak, válaszlevelet fogalmaztak, ami – mily meglepő – nem az elnézés kérése és a vétkes elítélése.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Az asztma okait célzó új kezelést fejlesztenek ausztrál kutatók. Az új módszer nem …

orban

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Érdekes dolgokra lehet találni, ha böngésszük a Magyar Közlönyt. Hétfőn például az derült …

Figyelem!

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Egy autós elütött egy 75 éves asszonyt a Zsigmond téren. Vigyázzunk jobban egymásra! …

orban

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Mint azt megírtuk Orbán Viktor a hétfő délelőttöt Zalaegerszegen töltötte a a ZalaZone zalaegerszegi …

Pin It on Pinterest