Városi kurír
A napi fontos.

Orbán “személyes tisztelete” jeléül méltatta válaszra a mázlista Ronald S. Laudert

Oszt jó napot!

0 366

Times of Israel írta meg, hogy a Figyelő antiszemitára sikeredett (?) címlapjával kapcsolatban – mint arról beszámoltunk – nem csak a jóérzésű hazánkfiai és a magyarországi izraeli nagykövet fejezte ki nemtetszését, hanem a New York-i központú Zsidó Világkongresszus elnöke, Ronald S. Lauder is.

Kontra

Vasárnap levélben szólította fel Orbán Viktort, hogy nyilvános ítélje el a kormányközeli média címlapja okán őket és a hasonló megnyilvánulásokat.

Lauder azt írta, egy ilyen kép

“egyike a zsidó személyek legősibb és legszörnyűbb karikírozásának, és nem csak a magazint, hanem egész Magyarországot nagyon rossz fényben tünteti fel”.

Lauder hozzátette azt is, a kép megjelentetésének ideje azért is problémás, mert egyébként is komoly figyelem irányul az antiszemitizmus fellendülésére Európa-szerte, és különösen Magyarországon.

Lauder arról is írt, hogy megérti és tiszteletben tartja a sajtószabadságot, úgy gondolja, hogy a zsidók elleni ilyen egyértelmű agresszió nyilvános és erőteljes elítélése Orbán részéről megmutatná, hogy elhatárolódik az ilyenfajta, a náci korszakot idéző gyűlölködéstől, illetve jobb színben tüntetné fel a kormányát és Magyarországot is.

Izraelben is felháborodtak a Figyelő címlapja miatt

Több sem kellett a nemzeti kommunikációnak, válaszlevelet fogalmaztak, ami – mily meglepő – nem az elnézés kérése és a vétkes elítélése.

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ