Orbán „le a kalappal”-hangú levele Matteo Salvinihez

Orbán Viktor nem először tudatja, hogy iszonyúan elégedett olasz kollégájának inden rezdülésével és példaképként néz fel(le) rá. Jelzőkben eddig sem volt hiány, ha a miniszterelnök az olaszról beszélt, volt már „én hősöm” és „sorstársam” is.

Most, hogy Salvini kibukott az olasz kormányból, Orbán levélben fejezte ki nagyrabecsülését és köszönetét Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke Matteo Salvininek, az eddigi olasz kormányzó párt, a Liga vezetőjének.

„…harcostársként tekintünk önre…”

azért a munkáért, melyet az elmúlt időszakban Olaszországért és egész Európáért, benne Magyarországért végzett – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtök délben.

„Biztosítom Önt arról, hogy mi, magyarok soha nem fogjuk elfelejteni, hogy Ön volt az első olyan nyugat-európai vezető, aki meg akarta akadályozni az illegális migránsok Európába özönlését a Földközi-tengeren keresztül”

– írta Orbán Viktor.

„Függetlenül az olasz belpolitikai folyamatok jövőbeni alakulásától és attól, hogy más-más európai pártcsaládhoz tartozunk, mi harcostársként tekintünk Önre az európai keresztény örökség megőrzése és a migráció megállítása érdekében folytatott küzdelmek során. Jövőbeni feladatai ellátásához sok sikert és jó egészséget kívánok Önnek”

– fogalmazott Matteo Salvinihez intézett levelében a magyar kormányfő.

megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük