Kerítésen innenKiemelt hírek

Orbán legidősebb “közjószága” és férje, Tiborcz gazda főállásban őstermelők?

kozjoszag-tehen

Távol álljon tőlem, hogy dehonesztáló jelzővel illessem Orbán miniszterelnök legidősebb lányát, a “közjószág” jelző biztosan a gyerek meghatározása feléjük, hiszen maga az édesapa aggatta pénteki megszólalásában -az övéivel együtt- minden magyar aprónép nyakába. És Ő nem tesz rosszat, helytelent, ugyebár?

A Wikipédia szerint….

“A közjószág olyan jószág, amelynek fogyasztásából más fogyasztók nem zárhatók ki, de azok nem is zavarják a többi fogyasztót (Rosen, 2005, 4. fejezet). Elnevezése onnan származik, hogy rendszerint közpénzből finanszírozzák, hiszen gyümölcseiket mindenki élvezheti.

Tiszta közjószágról akkor beszélhetünk, ha sem kizárhatóság, sem rivalizálás nem merül fel. A klasszikus példa a friss levegő: egyrészt a (józan határok közötti) fogyasztása nem gátol másokat a belélegzésben, másrészt ebből nem is lehet senkit kizárni. A két feltétel egyszerre ritkán teljesül, ellenkező esetben magán- vagy vegyes jószágról beszélünk.”

Megjegyzem: az én gyerekeim, unokáim egyértelműen NEM közjószágok, hanem a lemenőim, a srácaim, a szeretteim és orbánnak, sem a NER-nek semmi köze hozzájuk!

Vissza Orbán “közjószágához”, hogy ne sértsem meg a gyermek kifejezéssel……

Az egyébként elegáns budai kerületben élő őstermelő, Tiborcz István is élt tavaly a járvány miatt nehéz helyzetbe került szarvasmarha-tartó gazdákat segítő Válságkezelő Program nyújtotta lehetőséggel, és kapott 316 000 ezer forintot.

Mivel a szabályok szerint egy anyatehén után maximum 4 ezer forintot lehetett igényelni, bizton állíthatjuk, hogy Orbán Viktor miniszterelnök vejének legalább 79 tehene van

– írta a Magyar Hang.

Tiborcz István egyébként csak tavaly -a portál szerint- összesen 26 897 717 forintot kapott a különböző mezőgazdasági alapokból.

A legtöbbet azért, mert ökológiai gazdálkodást folytat: ezt az Európai Unió 11,1 millió, a magyar adófizetők pedig 3,7 millió forinttal honorálták. Járt 2,9 millió forint területalapú támogatás is, de a szálas fehérjenövények miatt is jutott másfél millió forint. A

„termeléshez kötött anyatehén támogatás”

kalapból 3,7 milliónyi uniós pénzt utaltak – ennél a kitételnél megtaláltuk a pályázati kiírást, melyben a célt a következőképpen fogalmazták meg:

„bizonyos érzékeny ágazatokban működő mezőgazdasági termelők jövedelmének kiegészítése, munkaigényes mezőgazdasági ágazatokban a munkahelyek megőrzése és új munkahelyek teremtése.”

Az „átmeneti nemzeti anyatehéntartás támogatása” jogcímért pontosan 587 268 hazai forint járt.

Még a biztosítót is az adófizetők fizetik: erre az EU 346 ezret, a magyar költségvetés 306 ezret adott.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Tovább is van! A folytatásért látogasson el a Magyar Hang oldalára!

sirály

About Author

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Szólj hozzá!