Orbán legújabb fenyegetőzése: a Fidesz kilép a Néppártból, ha elfogadják az új szabályokat

Amennyiben az elfogadott rendelkezéseket szavazásra bocsátják és meg is szavazzák, úgy a Fidesz elhagyja a képviselőcsoportot – ezt közölte Manfred Weberrel, az Európai Néppárt frakcióvezetőjével Orbán Viktor. A miniszterelnök azokra a szabályokra utalt, amelyek épp azt könnyítik meg, hogy kizárjanak bizonyos képviselőket a pártcsaládból – adta hírül a Magyar Hang.

Az egyszerű többség is elég lehet

Lapunk is beszámolt róla, hogy az Európai Néppártban úgy módosítanák a saját szabályaikat, -írja a Magyar Hang , amely alapján lehetővé válik a csoportos kizárás és felfüggesztés. A Népszava szombaton arról írt, hogy forrásaik szerint az új szabályozásban benne lesz, hogy a drasztikus döntésekhez általában nem a tagok kétharmadának a szavazata lenne szükséges. Kivétel lenne ez alól, ha egy olyan párt tagjairól kéne dönteni, amelyet már vagy kizárt, vagy felfüggesztett a pártcsalád, ebben az esetben a határozathozatalhoz elegendő lenne a szavazatok egyszerű többsége. Épp ilyen párt a Fidesz, amelynek a tagságát a néppártban két éve felfüggesztették. Orbán Viktor a tervekkel kapcsolatban Manfred Weber néppárti frakcióvezetőnek írt levelet, ezt Novák Katalin osztotta meg Facebook oldalán.

Orbán (teljes joggal) magára vette

A kormányfő azt közölte, hogy az Európai Néppárt huzamosabb ideje vezetői és politikai válsággal küzd, most pedig a belső szabályok átírása került az asztalra, rekord sebességgel és azzal a céllal, hogy megkönnyítsék a fideszes képviselők kizárását. –

„Az üzenet világos és érthető. Ha a Fideszt nem látják szívesen, mi nem ragaszkodunk ahhoz, hogy a képviselőcsoport tagjai maradjunk”

– írta.

 

Fidesz, felhívás

 

Orbán Viktor egyúttal kitért rá, hogy a koronavírus-járvány több százezer európai ember életét követelte az elmúlt évben, a harmadik hullám éppen most érte el az országokat, „borzasztó emberveszteséget és példa nélküli gazdasági károkat okozva”. Ezekben az időkben együttműködésre, toleranciára és türelemre van szükség, ezért a miniszterelnök szerint nehéz megérteni és elfogadni, hogy a Néppártnak a régóta létező szabályai felülvizsgálata a legsürgetőbb feladat. A jogállamiság fogalmába pedig a Fidesz értelmezése szerint nem fér bele a szabályok visszamenőleges hatályú megváltoztatása.

Ezeket a módosításokat a Fidesz európai parlamenti képviselőinek megbüntetésére szabták.

A kormányfő levele szerint a Fidesz EP-képviselőit több mint 1,8 millió magyar ember szavazatával választották meg, arányaiban ők alkotják a legerősebb delegációt az Európai Néppártban.

„Ezúton tájékoztatom frakcióvezető urat, hogy amennyiben az elnökség és a nemzeti delegációvezetők február 26-i találkozóján elfogadott rendelkezéseket szavazásra bocsátják és meg is szavazzák, úgy a Fidesz elhagyja a képviselőcsoportot”

– zárta levelét Orbán Viktor.

(VIA)

Kapcsolódó

Fidesz, figyelmeztetés

5 thoughts on “Orbán legújabb fenyegetőzése: a Fidesz kilép a Néppártból, ha elfogadják az új szabályokat

  • Még orbán írja,hogy elhagyják a néppártot? Tulajdonképp kivágják őket,mint macskát sz@rni. De van orbán levelének bosszantó sora is:-„Ezekben az időkben együttműködésre,toleranciára,és türelemre van szükség,ezért a miniszterelnök szerint nehéz megérteni,és elfogadni,hogy a Néppártnak a régóta létező szabályai felülvizsgálata a legsürgetőbb feladat. A jogállamiság fogalmába pedig a Fidesz értelmezése szerint nem fér bele a szabályok visszamenőleges hatályú megváltoztatása.”A Néppártot vádolják azzal,hogy ezekben a víruszivataros időkben a fidesz kipaterolására is szakítottak időt.Nos,nekünk ugyanilyen bosszantó volt,amikor a fidesz a különleges jogrend megszavaztatása után nem a járvánnyal,válsággal törődtek,hanem belepiszkáltak a választási törvénybe,az alaptákolmányba,és nem felejtették ki az ellenzéki önkormányzatok további fojtogatását sem. A Néppárt pedig nem értjük mire várt eddig.Az ilyen sz@rkavaró,renitens bandától jobb minél előbb megszabadulni. Mi is ezen vagyunk….

  • Kirakni, nem türni ezt a mocskos tolvaj bandát, már tegnap…..

  • Minnél tovább vár a Néppárt annál tovább garázdálkodikorban.Vaszkó

  • Sokkal korábban meg kelett volna ezt tenni.

  • Pingback:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük