Orbán leléphet a Budapest-fékről, Karácsony nem indul az előválasztáson!

„128-szor megüzenték nekem fideszes fürkészek és portyázók, hogy vonuljak vissza a belpolitikából, és akkor minden rendben lesz” – nyilatkozta Karácsony Gergely az z ATV Egyenes beszéd című műsorában. Orbán megnyugodhat és feltérdelhet Budapest torkáról….

Az az új pletyus terjedt szájról szájra,

hogy “Orbán Viktor Budapest ügyében akkor lép le a fékről, ha Karácsony főpolgármester garanciát ad arra, hogy nem indul el 2022-ben az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjeként.”

A budapesti főpolgármester nem áll bele a miniszterelnök-jelölti küzdelembe, pedig Márki-Zay nemrég még erre kérlelte. Karácsony azt is mondta: a fővárosi korrupcióellenes bizottság a saját koalíciós partnereinek is okozhat kellemetlen pillanatokat

– írta szombaton az Azonnali a Balkan Investigative Reporting Networkre (BIRN) hivatkozva. Karácsony az interjúban kijelentette:

„Nem indulok az előválasztáson. A jelenlegi megbízatásommal óriási feladatot kaptam, és Budapestre szeretnék koncentrálni”.

A főpolgármester – aki 2018-ban az MSZP-Párbeszéd jelöltjeként már egyszer volt miniszterelnök-jelölt, ám akkor a szövetség alig 12 százalékot kapott – ugyanakkor reméli, hogy lesznek más polgármesterek, akik elég tapasztalatot gyűjtöttek össze és megvannak a vezetési kvalitásaik ahhoz, hogy magukra vállalják a feladatot -írta a portál.

“A feltételezés, hogy ezen múlik egy város jövője, abszurd,”

Tényleg elképzelhető az a pitlákság, hogy Orbán a 2 milliós budapesti lakost azért tartja sakkban, mert bizonytalan abban, hogy képes lehet a kormányzásért vívott, hátranyilazós háborújában legyőzni Karácsony Gergelyt? Erre mindenki adja meg maga a választ. Karácsony szerint

“úgy látszik azon az oldalon nem hiszik el,” hogy megtiszteltetés számára, hogy Budapest főpolgármestere lehet, nincsenek más ambíciói.

Az ellenzék számára nincs más út,

mint az, ahogyan őt is főpolgármesterré választották.

„Nézzünk szembe a dologgal: az ellenzék egyetlen sikersztorija a 2019-es önkormányzati választás volt”

– mondta, márpedig akkor az ellenzéki pártok egységesen Karácsony támogatták a főpolgármesteri posztra.

A korrupcióellenes bizottságról….

Karácsony beszélt az interjúban arról is, hogy a korrupcióellenes bizottság többek között a

  • 4-es metró,
  • a Bálna,
  • a 3-as metró felújítása,
  • az állatkerti biodóm,
  • a parkolás, az elektronikus jegyrendszer,
  • a Rácz fürdő és
  • a patkánymentesítés ügyeit fogja vizsgálni.

„vannak ügyek, amelyek 2010 előttre nyúlnak vissza, amikor a várost a szocialista-liberális koalíció irányította, szóval

lehet, hogy a jelenlegi koalíciós pártok közül is némelyiküknek kellemetlen pillanatokkal kell majd szembenézniük a végén”.

Ambrózy

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük