Orbán: lesz 13. havi nyugdíj – bár hozzátette: “ez nekem becsületbeli ügy…”

Orbán Viktor hosszú kihagyás után péntek reggel ismét interjút adott a Kossuth Rádióban, ahol több témát is érintett, köztük a nyugdíjasoknak is üzent.

Nyugi….

A nyugdíjasok mindig is a kormány intézkedéseinek középpontjában álltak. Nem lesz ez másképp a jövőben sem:

“Ebben a bizonytalan helyzetben van néhány fix pont. Az egyik a nyugdíjasok helyzete, ami erkölcsi kötelességünk. Korábban attól szenvedtek a nyugdíjasok, hogy a nyugdíjuk értéke folyamatosan csökkent. A mostani kormány garantálja a nyugdíjasok számára, hogy megvédi a nyugdíjuk értékét. Az elmúlt években sikerült annyi pénzt előállítani, hogy nemcsak az értékét védtük meg a nyugdíjaknak, hanem visszavezettük a 13. havi nyugdíjat is. Ez nekem becsületbeli ügy, ezt megtartjuk mindenképp. Megmarad a 13. havi nyugdíj és inflációkövető nyugdíjemelésre is számíthatnak, és ha a nemzetgazdasági növekedés meghaladja a 3,5 százalékot, akkor még plusz összeget, egy nyugdíjprémiumot is kapnak.”

Konzultációs cucc….

“Hangot kell adnunk a véleményünket, mert ha nem változtatjuk meg a szankciós politikát, akkor ezek a magas árak beépülnek az életünkbe, és velünk maradnak hosszú évekre, akár 5-10 évre. Ezért mondom, hogy október vízválasztó lesz, mert Prágában lesz egy találkozó a csúcsvezetőknek. Hathavonta kell megújítani a döntéseket, ezek hamarosan lejárnak, úgyhogy itt lehet az idő a változtatásra.”

Energia-ügy

“A legfontosabb dolgom, hogy Magyarországon legyen energia, ezért harcoltuk ki a mentességet a szankciók alól. Elértük: ha holnaptól egy csepp gáz sem jönne hozzánk, akkor 5 hónapig ugyanúgy tudna működni az ország, mint most. A második lefontosabb dolgom, hogy a családokat megvédjük a hatalmas áremelésektől. Minden egyes család 181 ezer forintot kap az államtól a rezsicsökkentés formájában. Idén ezt biztosan tudjuk tartani, és mindent megteszünk azért, hogy jövőre is legyen rá lehetőségünk és keretünk.”

Abortusz-ügy

“Nincs tökéletes abortusztörvény, de a mostani új olyan szabály, amivel a társadalom legnagyobb része egyetért. Hiba lenne megváltoztatni. Szerintem most nem ez a legfontosabb kérdés a háború, infláció és rezsiemelkedés árnyékában.”

… és ami nem maradhat ki….

Az ellenzék elismerte, hogy Amerikából milliárdokkal támogatták a választás kampányát. Erre így reagált:

“Most ilyen ellenzékünk van: egyszerűen nem ura önmagának, külföldről pénzelik.”

Ezek után szaladt is tovább, hogy kifejezetten az Ön érdekében tovább ténykedjen…..

Forrás

Friss!

 • Argentína magával vitte Lengyelországot
  Az argentin labdarúgó-válogatott kétgólos győzelmet aratott a lengyel csapat felett a katari világbajnokság szerdai napján, így első helyen jutott nyolcaddöntőbe a C csoportból.
 • Az Airbus bemutatta a hidrogénüzemű, környezetbarát hajtóművét
  Hidrogénüzemű, üzemanyagcellás, környezetbarát hajtóművet fejleszt az Airbus. Ez a hajtóművi rendszer a tervek szerint megoldaná, hogy 2035-re felszálljon az első nulla károsanyag-kibocsátású repülőgép.
 • Vonat gázolt halálra egy férfit Vecsésen
  Vonat gázolt halálra egy 45 éves budapesti férfit szerda délután Vecsésen – közölte Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.
 • Csillagjegyek a finisben – Ilyen lesz a december, az év vége
  Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Nyakunkon az újabb év vége, a csillagjegyek megint búcsút intenek egy évnek, ám hogy milyen lesz ez az elköszönés azt most megmutatjuk. Az  év vége nagy horoszkópja. Nyilas Szakmai téren elérkezett az Ön számára a kezdeményezés lehetősége, ha okosan cselekszik, nem engedi, hogy az év végi lazító hangulat hatással legyen
 • Mialatt a diákok a jövőjükért demonstrálnak, Orbán focisulija csapatépít egy luxusszállóban
  Ez (is) egy ilyen nap: mialatt kiderült, hogy több, mint 60-os pénzelvonást javasol az Európai Bizottság Orbán kormánya miatt Magyarországnak, és amikor Pintér belügyminisztériuma 8 tanárt kirúgott, mert demonstrálni merészeltek az oktatás jövőjéért, a Puskás Akadémia közösségi oldalán megjelent a hír: csapatépítő tréningen wellnesseznek a focistasrácok.