Arra biztatja őket, hogy regisztráljanak és vegyenek részt a jövő évi választásokon. 204 millió adóforintba kerül ez az emlékeztető kampány.
[mnky_ads id=”4666″]
[mnky_ads id=”4670″]
Levelet küld a kormány a határon túli magyaroknak, hogy figyelmeztessék őket, 2018. áprilisában választás lesz, ne feledjék el.

A határon túli magyaroknak ugyanis regisztrálniuk kell, hogy szavazhassanak, erre fogja többek közt felhívni a figyelmet a kormányzati levél, amelynek terjesztése 204 millió forintba fog kerülni. A pénzt a költségvetésből állja a kormány.

RTL Klub szerint a levélben olyanokat fog írni Orbán Viktor, mint hogy “a szűkösség évei után most a növekedés, a gyarapodás és a nemzeti büszkeség korszaka következik”, és szerinte „nemcsak Magyarországon, hanem az egész Kárpát-medencében magyar nyelven írják majd a jövőt.”

A kormány részéről a TV-csatornának elismerték, hogy a kézbesítés a napokban fog zajlani.

A Demokratikus Koalíció szerint a miniszterelnök megint szavazatokat vásárol az adófizetők pénzén.

Az Országgyűlés öt éve döntött arról, hogy a határontúli magyarok gyorsított eljárásban szerezhetnek állampolgárságot. Ezután – a külföldön dolgozókkal ellentétben – levélben szavazhatnak is, igaz, csak pártlistákra, és akkor, ha előzetesen regisztrálták magukat a választási névjegyzékben.

2014-ben 128 ezer érvényes szavazat érkezett, ezek 95 százaléka a Fideszre, és ez egy mandátum sorsáról döntött.

(Forrás: RTL Klub)
[mnky_ads id=”3390″]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here