Orbán ló-ügye: lesántultak az osztrákoknak ajándékozott rendőrlovak – visszaadnák őket a “feladónak”

Lehet, hogy az volt a bibi, hogy az osztrákok nem tudták, hogy nálunk hátrafelé nyilazva ülik meg a lovat? A viccet félretéve az történt, hogy lesántultak az Orbán Viktor miniszterelnök ajándék rendőrlovai, amit az osztrák belügyminiszternek, Herbert Kicklnek adott – írja az ORF. Visszaküldik őket, itthon még jók lesznek!

Ajándék lónak ne a fogát nézd!

A két lovat, Zalánt és Zadart tavaly nyáron ajándékozta Orbán az osztrák miniszternek, hogy ezzel segítse a lovasrendőrség megteremtését Ausztriában. A lovak a mezőhegyesi ménesbirtokról származtak, és akkor ötévesek voltak – írja a hvg.hu.

Tavaly júliusban kormányrendeletben döntött Orbán a herélt mének ajándékozásáról, azzal az indokkal, hogy

„nagyra értékeljük, hogy az osztrákok lovas szolgálatot állítanának fel az Európában tapasztalható biztonságpolitikai helyzetre tekintettel”.

A Salzburger Nachrichten szerint Kickl-nek szívügye a lovasrendőrség. A lovakat tavaly óta Wiener Neustadtban tartják, ahol a lovasrendőrség számára képeznek ki lovakat, a két ló azonban túl sánta a rendőrségnek – ezt egy rendőrségi vezető meg is erősítette az osztrák lapnak.

A rendőri vezető azt mondta,

egy állatorvos megvizsgálta az állatokat, most pedig már a magyar féllel együtt tárgyalnak a további lépésekről. Ha az állatok rendbe jönnek, akkor Ausztriában maradnak, de ha nem, akkor visszaküldik őket Magyarországra.

Ha nem lépnek egyszerre….

A rendőri vezető hozzátette, a lovak Magyarországon, majd Ausztriában is szolgáltak, így nem születésüktől fogva sánták. Most még egy magyar állatorvos is megvizsgálja majd őket, utána döntenek a sorsukról, ha pedig visszakerülnek Magyarországra, elvileg akkor is szolgálatban maradnak, csak könnyebb feladatokra használják majd őket.

Attak kizárva!

Az, hogy egy rendőrlónál mi számít “könnyebb” melónak, nem írják. Csak találgatunk, de lehetnének mondjuk megfigyelők, vagy lehallgatók, esetleg követhetnék feltűnés nélkül a lassan cammogó gyanúsítottakat.

Kapcsolódó

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Egy hozzászólás itt: “Orbán ló-ügye: lesántultak az osztrákoknak ajándékozott rendőrlovak – visszaadnák őket a “feladónak”

  • Avatar
    2019.03.29 - 17:20
    Közvetlen hivatkozás

    Amihez nemzetvezetőnk hozzákezd és belenyúl, az minden balul sül el! A kis-vonatja is beszart, csak a kalauz meg a masiniszta utazik rajta. És néha a vatta emberek, mint semjén-vitéz, német szilárdka, de alatta már leszakad a vagon.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük