Orbán luxusrepüléseit a mentelmi bizottság elé viszik

Kocsis-Cake Olivió, a Párbeszéd képviselője beadvánnyal fordult az országgyűlés mentelmi bizottságához, azt kérve, foglaljanak állást abban a kérdésben, ajándéknak minősül-e, hogy Orbán Viktor ingyenes repülőutakat kapott egy állami tendereket sorra nyerő, nem mellesleg milliárdos vállalkozótól.

Kocsis-Cake, aki egyben a bizottság alelnöke is, arra kíváncsi, hogy a miniszterelnöknek – vagy más képviselőknek – szerepeltetnie kell-e következő, tehát jövő évi vagyonnyilatkozatában “az olyan ajándékokat, amelyek valamely, a képviselői tiszteletdíjat meghaladó értékű szolgáltatás igénybevételére vonatkoznak”.

A vagyonnyilatkozatokról szóló törvény értelmében a képviselőknek nyilatkozniuk kell a képviselői megbízatásukkal összefüggésben kapott ajándékokról is. Kocsis-Cake szerint a bizottsági állásfoglalás azért is szükséges, mert Gulyás Gergely miniszter a múlt heti kormányinfón azt állította, csak Orbánon múlik, beleírja-e vagyonnyilatkozatába a Garancsi István vendégeként megtett, óránként egymillió forintba kerülő repülőutakat.

Az Index az üggyel kapcsolatban megkereste a mentelmi bizottság KDNPS-s elnökét, Hargitai Jánost, de a politikus nem kívánta kommentálni azt, azt mondta, ha hivatalosan találkozik az üggyel – vagyis ha az a mentelmi bizottság elé kerül –, majd lesz róla véleménye. Orbán a parlamentben a hétfői azonnali kérdések órájában úgy nyilatkozott a repülőutakról, hogy harminc éve így ment, a jövő héten és azután is így megy majd.

(Forrás: hvg.hu, Index)

Kapcsolódó:

Az ország fele nem hallott az Orbán-Garancsi sztoriról – ők mi alapján szavaznak majd?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük