Orbán: kedd éjféltől bevezetjük a rendkívüli jogrendet: kijárási korlátozás, ingyenes parkolás, szórakozóhely-bezárás

Reggel óta lebegtették a kormány különböző megszólalói, hogy “koraeste” Orbán Viktor nagy bejelentésre készül a koronavírus járványügyi szabályaival kapcsolatban.

“Rendkívüli bejelentés”

Fél hétkor ez volt látható a miniszterelnök Facebook oldalán.

Most végre itt a bejelentés

“A járvány terjedése felgyorsult, Ausztriában már másfélszer annyi az egymillió főre jutó fertőzött, mint nálunk, márpedig Magyarország az eddigi tapasztalatok szerint 5-7 nap késéssel követi Ausztriát. Ha így lesz, akkor december közepére kórházaink elérik teljesítőképességük határát. Ezért újabb, a kórházak működőképességét és az idősek életét megvédő intézkedésekre van szükség. Hozzátette, gyorsan kell cselekedni, legutóbb két hét kellett, mire az Országgyűlés szigorított a maszkviselési szabályokat, ez abszurd, erre nincs idő,

ezért a kormány úgy döntött, hogy ma éjféltől ismét bevezetjük a jogrendet, és arra kérik az Országgyűlést, hogy azt 90 nappal hosszabbítsa majd meg.

Rendezvényeken, így a sportrendezvényeken, mozikban és színházakban

ezután csak minden harmadik széken lehet ülni, a maszkviselés mindenki számára kötelező. A hatóságok ezt ellenőrzik, ha valahol nem tartják be a szabályokat, azt a helyet azonnal bezárják – közölte a miniszterelnök.

Az operatív törzs azt állapította meg, hogy a szórakozóhelyeken a szabályok betartását lehetetlen ellenőrizni, ezért a szórakozóhelyeket bezárják, éjfél és hajnali 5 óra között kijárási korlátozás lép életbe, vagyis

éjfélig mindenkinek haza kell érnie.

otbán

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük