Orbán maga a megtestesült milliárdos elit – Azért nem akar erős Európát, mert félti a birodalmát

Az Európai Egyesült Államok létrehozása csak egy embert veszélyeztet Magyarországon, Orbán Viktor miniszterelnököt – jelentette ki egy szerdai, budapesti kampányeseményen a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője.

Az Európai Egyesült Államok programját Orbán Viktor gyűlöli

Dobrev Klára azt mondta, egy olyan Európáról álmodik, ahol nincsenek másodrendű állampolgárok, ahol a magyarok ugyanolyannak érezhetik magukat, mint a dánok, a németek vagy az osztrákok. A DK-nak az a terve, hogy ez ne álom maradjon, hanem tényleg megvalósuljon az Európai Egyesült Államok. Az Európai Egyesült Államok programját azonban Orbán Viktor gyűlöli, ezért a miniszterelnök minden egyes alkalommal támadja azt – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus kijelentette, hisz abban, hogy Európa még „nincs készen”, a kontinensnek változásra van szüksége. Ha Európa már korábban is kellően erős lett volna, akkor meg tudta volna védeni a magyar rokkantnyugdíjasokat, a szolgálati nyugdíjasokat és a magánnyugdíjpénztári tagokat – érvelt. Felsorolása szerint szükség van az európai minimálnyugdíjra, európai lakhatási minimumra,  szociális bérlakásépítési programra és európai minimálbérre.

Évek óta mennek külföldre az orvosok. Tíz esztendőn belül az ország fele háziorvos nélkül fog maradni. Évente 24 ezer olyan ember hal meg, akiket egyébként meg lehetne menteni – tért át egy újabb témára. Az erős Európa azonban garantálni tudja az európai egészségügyi minimumot – jelentette ki.

A kormány családtámogatási rendszere a gazdag családokat segíti

– hangsúlyozta. Az Európai Egyesült Államok azonban a magyar családi pótlékon felül európai családi pótlékot is fizetne minden gyermek számára – szögezte le.

Mindennek a fedezetét a multinacionális cégekre kivetett európai adóból lehetne megteremteni – közölte. A nemzeti kormányok egyenként nehezen tudnának fellépni ezen vállalatok ellen, de az Európai Egyesült Államoknak lenne akkora ereje, hogy tárgyalóasztalhoz ültesse a multikat – ismertette elképzelését.

Vannak olyan problémák, mint például a klímaváltozás, a technológiai forradalom kihívásai vagy a terrorizmus, amelyekre csak közös fellépéssel lehet választ adni. Magyarország a kispadról fogja nézni, ahogy a világ elmegy mellette, ha nem lesz része az erős európai nemzetek családjának – jelentette ki Dobrev Klára.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke arról beszélt, hogy az európai magyarok nem építenek közpénzből stadiont a saját házuk mellé, nem zsarolnak meg tudományos kutatókat, nem üldöznek el egyetemeket, nem a gyerekek oktatásán és a betegek gyógyításán spórolnak, nem fényképeznek be egy gimnazista lány szoknyája alá és nem dobnak el pelenkát az autópályán. Az európai magyarok egyszerű, hétköznapi emberek, akik keményen dolgoznak a megélhetésért és tisztelik egymást – fogalmazott az EP-képviselő.

Orbán Viktor nem közülünk való,

ő maga a megtestesült milliárdos elit – mondta a politikus. A miniszterelnök nem azért nem akar erős Európát, mert egy birodalomtól fél, hanem azért nem, mert félti a birodalmát – közölte.

Rónai Sándor, a DK szóvivője arról beszélt, hogy hisz az Európai Egyesült Államok eszméjében. A politikus azt mondta, azért harcol, hogy a fiataloknak ne kelljen elmenekülniük Magyarországról a gonosz és ostoba miniszterelnök elől.

Az „Európa, maradunk!” című kampányrendezvényt egy XVIII. kerületi művelődési házban tartották, mintegy 100-120 főnyi hallgatóság előtt.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Dobrev Klára: vagy európai kormányunk lesz, vagy elfelejthetjük az összes EU-s pénzt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük