Orbán már szóhasználatában is követi az alvilágot

Alvilág-uralta maffiaállamban élünk – állítja évek óta az értelméség egy meghatározó része. A megnevezés Magyar Bálint szociológushoz, egykori SZDSZ-es miniszterhez köthető. A “maffiakormány” eddig tagadott, ám ma a rádióban kicsúszott Orbán Viktor száján az igazság, azaz kimondta, miben látja Ő a járványhelyzet megoldását: a pitlák alvilági lopkodásban.

Újra bevetik a fürkészeket

Csak, hogy el ne felejtsük, idézzük ide Orbán fürkészeinek legutóbbi dicső cselekedetét, amikor is “mélyen ár felett” (azért így talán jobban hangzik mint, hogy qrva-drágán) beszereztek mintegy 16.000 db lélegeztetőgépet, illetve annak nevezett valamit, és így lettünk Orbán Viktor “szép szavával” élve “lélegeztetőgép nagyhatalom”. A beszerzési hadműveletet irányító külügyér azóta is hiába igyekszik megszabadulni a rengeteg kacattól, pedig már ingyen igyekeznek utána dobálni a partnereikenek. Az viszont tény, hogy egy adatigénylésre adott kellettlen válasz szerint eladni viszont egyet sem tudtak belőlük.

Ugyancsak az Orbán-Szijjártó tandem fürkészeinek köszönhetjük a bevizsgálhatatlan kínai vakcinát is.

Egy szó mint száz, ha van hazánkban beszerző csapat, ami teljes egészében leképezi a NER-t, akkor az a fürkészeké.

Tovább a göröngyökön?

És igen, tőlük várja a vakcina-helyzet további megoldását is pénteki rádió-szózata szerint a miniszterelnök, hiszen őket avatta a külügyér és a belügyér mellett (sehol egy egészségügyi!) a járványhelyzet kulcsává.

Húsvétra be tudunk oltani több mint kétmillió embert, ha elkezdünk a kínai vakcinával nyomulni, május végére elérheti a szám a 3,5 milliót, júniusra pedig meghaladhatja a hatot.

Tévedés ne essék, azonban a felhívás nem úgy hangzott, hogy

“Fürkészek induljatok világszerte, tárgyaljatok, és a lehető legjobb feltételek között szerezzetek a honnak kiváló minőségű vakcinát”!

Dehogy, kicsúszott az alvilági duma:

“Portyázókat és fürkészeket mindig mozgatni kell, ha valahol pár százezer vakcina leesik a teherautóról, ott kell állnia egy magyar portyázónak, hogy elkapja.”

Na szóval itt a megoldás,

a “lopkovic”, és akkor a legszentebb keresztény ünnepre, a húsvétra meglehet a nyitás is.

Mit mondhatnék ezek után, talán csak ezt:

Hajrá Magyarország! Hajrá magyarok!

(A teljes műsor leirata itt)

alvilág

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük