Orbán Viktor megint jó helyen és jókor járt – Egy héttel ezelőtt elment kampányolni Andrej Babišnak Prágába, erre a mai napon megbukott

A jobboldali hárompárti Spolu koalíció nyerte a szombaton délután zárult képviselőházi választást Csehországban. A szavazatok több mint 99 százalékát összegző Cseh Statisztikai Hivatal szerint a Spolu megkapta a szavazatok 27,62 százalékát. Andrej Babiš, ha hajszállal is, de csak második lett.

Andrej Babiš, a jó haver….

A második helyen az eddig kormányzó centrista ANO végzett 27,28 százalékkal, míg a harmadik hely a szintén jobboldali kétpárti Polgármesterek-Kalózok koalícióé 15,47 százalékkal. Negyedikként bejutott a parlamentbe a Közvetlen Demokrácia Pártja 9,63 százalékkal. A választási részvétel meghaladta a 65 százalékot.

A kormányzó centrista ANO mozgalom nagyon szoros versenyben sokáig vezetett

– jelentette még koraeste az euronews.com és a cnn.com cseh hivatalos forrásokra hivatkozva. A Spolu és a Polgármesterek-Kalózok kettőse már akkor is kizárta, hogy együttműködne a milliárdos Babis pártjával. A kormánykoalíció kisebbik pártja, a Cseh Szociáldemokrata Párt, illetve a kormányt kívülről támogató Cseh- és Morvaország Kommunista Pártja eredménye jelenleg az öt százalékos küszöb alatt van, amivel kiesnének a képviselőházból.

Az orbáni átok….?

Gábor György vallásfilozófus közösségi oldalán kommentálta az esetet és hívta fel a figyelmet az Orbán-átok működésére.

“Adelbert von Chamisso francia származású német romantikus író híres alakja volt Peter Schlemihl, az árnyék nélküli ember. A politikatörténet most már egészen biztosan ismeri az egyazon árnnyal rendelkező politikusok körét.

Ugyanis Orbán Viktor megint jó helyen és jókor járt. Egy héttel ezelőtt elment kampányolni Andrej Babišnak Prágába, erre a mai napon Andrej Babiš a választáson vereséget szenvedett, s az ellenzék készülhet kormányt alakítani.

Prága elesett. Hurrá! A politikusok árnyának nevezett Orbán Viktor ezt már sokadszorra tette meg!

Minden remény megvan arra, hogy jövő év áprilisában végre összetalálkozik majd saját árnyával. Fenséges randevúnak nézünk elibe!”

Ujhelyi István tovább kombinált….

“Kemény napja lehet Orbán Viktornak: előbb megbukik Csehországban a haverja, majd lemond az a Sebastian Kurz, akit sokszor példaként állított maga elé; legutóbb a járványkezelés kapcsán. Mi jön még?

Kapcsolódó

 

Orbán Viktor megint jó helyen és jókor járt - Egy héttel ezelőtt elment kampányolni Andrej Babišnak Prágába, erre a mai napon megbukott

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük