Az Orbán-Mészáros duó újabb sok(k) milliárdos lenyúlásra készül 1 548

Mészáros és Orbán

Azon még mindenki csodálkozott, milyen pofátlanul nyúlták le a meleg- és hideg étkezésijegyek piacát. Aztán valahogy megszokta az ország, hogy Orbán bármelyik álnevén is kíván meg valamit, azt el is veszi, méghozzá sebtiben, oszt jó napot. Amire azonban most készül ő és kis barátja, az talán csak a magánnyugdíjak lenyúlásához hasonlítható.


Gyere buci, hamm, bekaplak!

A jólértesült informátorunk egy ideje már mesélt arról, hogy a Kisgömböc most a közétkeztetésre vetett szemet. Hetekig nem foglalkoztunk a kérdéssel, mert annyira abszurdnak tűnt még itt, Abszurdisztánban is. Egyes becslések szerint 150 milliárdos piac ez, hiszen rengeteg gyerek és felnőtt kénytelen nap, mint nap igénybevenni a rendszert.


A fideszes nyomulás nem most kezdődött, már 2012-ben lenyúlta Pécs teljes közétkeztetésének piacát a Bánki Erikhez,  az országgyűlés gazdasági bizottságának jelenlegi fideszes elnökéhez köthető Hungast Dél-Magyarország Kft. A csendes nyomulásnak úgy tűnik vége, mert színre lép a nagy páros: Orbán és Mészáros.

Mielőtt még bárki csak legyintene, hogy ugyan már, álhír, összeesküvéselmélet! – vagy, hogy úgy sem merik! – felhívom a figyelmet, hogy Orbán következetes figura, amit elhatároz, azt véghez is viszi, ha nem ma, akkor holnap, vagy tizenöt év múlva (lásd felköltözés a várba).

Mészárosék népkonyhája

Téved, aki a távoli jövőre gondol, a menzaállamosítást már februárban tárgyalja a kormány. Azzal is hamarosan előjönnek, – állítja informátorunk – hogy bölcsitől a középiskoláig az állam fizeti a gyerekek étkeztetését. Ez klassz, de azért ne feledjük, hogy senkinél, de Orbánéknál aztán különösen nincs ingyen ebéd. Márpedig ha ez így van, valahol kell lennie valami önös érdeknek is a nagy szívjóság mögött.


Van is. Nem lehet  véletlen, hogy Mészáros Lőrinc már a java részét felvásárolta a közétkeztetéssel foglalkozó cégeknek, így az a bizonyos állami pénz, ami mint tudjuk a mi pénzünk, végül nála és a barátja zsebében köt ki, méghozzá úgy, hogy a konkurenciát – régi szokásukhoz híven – villám gyorsan kiiktatják.

Arról most szó se essék, hogy milyen minőségű ételt kapnak majd a gyerekek, hiszen ismerjük már a szerencselovagok erkölcsiségét, őket csak a profit érdekli, miért éppen a gyerekekre figyelnének oda. Elég nekik kitömni a maguk „saját-lábon” állóit.

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

1 Comment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

tuntetes

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Hát, mit mondjak, finoman szólva is furcsa nap volt ez a mai. Visszatért …

meggy

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Kifogás mindig van! Hol az eső túl sok, hol rosszkor jön, hol túl …

valasztas

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A Fidesz szavazók többsége (44 százalék 11 ellenében) Kálmán Olga győzelmét valószínűsíti, míg …

rendkivüli

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Mindkét irányban lezárták az M7-es autópályát a Somogy megyei Szegerdőnél, miután reggel felborult, …

Pin It on Pinterest