Orbán Viktor metamorfózisa, avagy az igazi coming out

Hát nem is tudom, sok minden jár most az emberek fejében a magyar miniszterelnökről, aki egy nagy-magyarországos szurkolói sálban jelent meg vasárnap a magyar-görög meccsen. „Revizionista?” „Fasiszta?” „Provokátor?” „Békétlenséget szító?” „Nekiugrik egész Európának, miközben alig bír előjönni Putyin hátsó fertályából?” – mondogatják sokan idehaza és szerte Európában – kezdte Perintfalvi Rita teológus közösségi oldala bejegyzését, amiben arra vállalkozott, hogy megfejti az Orbán-ötlet elő- és utóéletét.

“De mi van akkor,

ha pusztán csak arról van szó, hogy Orbán Viktor megkezdte metamorfózisát és hamarosan meglátjuk valódi énjét, amit eddig ügyesen leplezett? A kulturális máz lehullni látszik és hamarosan kiderül, miből is lesz a cserebogár. Pár hete belefutottam közel kétezer holland focihuligánba, lehet, hogy ezért jutott most is azonnal eszembe, hogy ilyen sálat nálunk is leginkább a foci ultrák hordanak. Pont olyanok, mint ezek itt a jobb oldali fotón.

Ők, már szinte mezítelenre vetkőztek a harci agresszió hevében. Állítólag ez egy evolúciós késztetés a férfiakban (már persze nem mindegyikben, csak az ilyen kakastaréjos díszpéldányokban). Mindez a maszkulin nyers erőfitogtatásról szól.

A nyakba akasztott nagy-magyarországos vagy árpádsávos zászlónak identitásképző funkciója van, az összetartozást jelképezi.

Szóval akkor most Orbán Viktor megüzente a hazai foci-ultráknak, hogy ő is közéjük tartozik?

Hát, ha ez így van, akkor a következő lépés bizonyára az lesz, hogy letépi magáról az adófizetőktől ellopott pénzen vásárolt drága ingét és zakóját, majd elővillan a csupasz teste, amit semmi esetre sem szégyell, hiszen az elhízás igazi magyar népbetegség.

S ő ugyebár a nép derék fia, aki még a pálinkát is disznókörömből issza. Aztán jöhet a hajborotválás, meg egy kiadós Magyarok Nagyasszonya tetoválás a jobb karjára fel. Megemlékezve a Szent Szűzről, akinek oltalmába már István király felajánlotta az országot, amelyet most Viktor a kései utód óv és véd, valljuk be, az elődeit is felülmúló hősiességgel.

Bár amíg István király azon fáradozott, hogy legyőzze a törzsi vezetőket és átalakítsa a félnomád magyar társadalmat, valamint, hogy Magyarország az európai kultúra átvételével lassan szerves részévé válhasson Európának, addig Orbán Viktor ellentétes irányban mozog.

Az igaz, hogy visszahozta a főispánokat meg a vármegyéket, miközben újra felélesztette a törzsi gondolkodást és a társadalmi élet minden szintjén elburjánzó, a végletekig megalkuvó szervilizmust.

Az egyházak kollaboráns lelkesedését külön is kiemelném

De a legdrámaibb különbség Istvánhoz képest mégis az, hogy amíg a szent bölcsen felismerte azt, hogy Magyarországnak nincsen és nem is lehet jövője Európán kívül, addig Orbán Viktor most mégis minden tettével és az ehhez hasonló jelképes cselekedeteivel meg akarja tagadni ezt az ezeréves igazságot!

Szóval én már várom, hogy petárdával vagy lángoló vörös görögtűzzel a kezében, ösztönszerűen kitörő, állatias ordítását nem visszafojtva, hanem végre szabadjára engedve jelenjen meg legközelebb egy ilyen meccsen.

Hiszen mindannyiunk példaképe Ő. Orbán Viktor – Magyarország miniszterelnöke, bújj elő, végre!”

A legfrappánsabb reakció – szerintünk

A román, az ukrán és a horvát reakciók mellett az osztrák külügy is reflektált Orbán provokációjára. Ők még úgy vélik, hogy a magyar miniszterelnök beszél “iróniául”

„A bécsi külügyminisztérium történelmi térképeinek gyors pillantása megerősítette azokat a kezdeti gyanúkat, amelyek szerint Translitánia (a Magyar Királyság) körülbelül 100 éve szűnt meg létezni. Erről a fejleményről a lehető leghamarabb tájékoztatni fogjuk magyar szomszédainkat”