Frissítve! Orbán: „mi nem akarunk összekeveredni másokkal”

Népességcsere zajlik Európában, részben azért, hogy a spekulánsok, mint amilyen Soros György is, sok pénzt kereshessenek a kontinens „tönkretételével” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Sorosék nem szeretik a keresztény Európa hagyományait (?)

A kormányfő közölte: nyílt sisakkal kell harcolni Soros Györggyel és az ő „hadseregével” szemben, ki kell mondani, ők bevándorlást akarnak, az ideológiai motivációjuk pedig egy multikulturális Európa. Nem szeretik ugyanis a keresztény Európa hagyományait, és azt gondolják, ha összekevernek bennünket egy más néppel, akkor Európa élhetőbb lesz.

Azonban „mi nem akarunk összekeveredni másokkal” – jelentette ki Orbán Viktor.

Hozzátette, ezekről a kérdésekről, az értékek összeütközéséről szól majd a jövőre esedékes európai parlamenti választás is.

Alkotmányrevízióra készül a kormány

Szokásos péntek reggeli rádiós interjúja végén jelentette be Orbán Viktor, hogy alkotmányrevízióra készül a kormány. A most a parlament előtt lévő alkotmánymódosítási javaslatról szólva elmondta: ez csak egy kisebb változtatás, amelyet az ország biztonsága érdekében meg kell tenni, egy ennél nagyobb, átfogó felülvizsgálat várható azonban szeptembertől.

Szavai szerint az akár egy-másfél évig tartó folyamat során megnézik, mi vált be a 2011-ben elfogadott alaptörvény rendelkezéseiből, mi válhatott volna be, és hol maradtak szabályozási rések.

2019-ben jön az Alaptörvény „remake”-je – Döntsön a nép!

Orbán Viktor pénteken bejelentette, hogy újabb alkotmányozásba kezd. Javasoljuk, hogy a legeslegújabb „végleges” változatról döntsön a nép! Így nemcsak a Fidesz pártalkotmánya, hanem akár a nemzet Alaptörvénye is lehet – írja Tóth Bertalan, a szocialisták frakcióvezetője.

Ha Orbán Viktor valóban gránitszilárdságú Alaptörvényt akar, akkor nem fél arról népszavazást tartani!

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük