Orbán: miért maradnánk továbbra is az EU balekjai? - Városi Kurír

Sorting by

×

Orbán: miért maradnánk továbbra is az EU balekjai?

Orbán Viktor szerint a közép-európai országok látványos megkülönböztetést szenvednek el. Immár a hetedik szamizdat anyagával jelentkezett Orbán Viktor, most Mikulás Dzurindának válaszolt a magyar kormányfő.

Hirdetés

Mikulás Dzurinda elveti azt a postoj.sk oldalnak adott interjúmban megfogalmazott javaslatomat, miszerint a V4-országok törekedjenek arra, hogy a német–francia tengelyen forgó Európai Uniót német–francia–V4 hárompilléres erőközponttá alakítsák

– írja Orbán.

A miniszterelnök szerint ez nyilván csak a V4-ek lengyel vezetésével képzelhető el, de Mikulás nem ezzel indokolja az elutasítását.

Elmélete szerint a javaslata csak az Európai Unió belső széttagoltságát erősítené, nem egyesíti, hanem szétszedi azt. Orbán Viktor hangsúlyozta: a kérdés azonban nem elméleti jellegű. Nagyon is gyakorlatias.

Tény, hogy a V4 országainak nem sikerült elérniük érdekeik megfelelő érvényesítését az unió keretén belül. Tény, hogy mi, közép-európaiak látványos megkülönböztetést szenvedünk el. Azt állítom, ha nem lépünk föl erőteljesebben és közösen, ez a helyzet nem is fog változni

– írta. Orbán Viktor kifejtette, a belső piac mai elrendezése azt eredményezi, hogy

az európai piac egy francia állampolgár számára évente 1074 euró többletjövedelmet ad, egy németnek 1046 eurót, egy szlováknak 537 eurót, egy magyarnak pedig 408 eurót. Ezek 2016-os adatok.

-tette hozzá.

Továbbá, ha a V4-országokba az EU-transzfereken keresztül beáramló pénzt összevetjük a tőlünk kivitt profit- és osztalékjövedelemmel, látható, hogy milyen súlyos veszteségeket szenvedünk el. Magyarország esetében a különbség 80 százalék, Szlovákia esetében pedig több mint 90 százalék

– írta a miniszterelnök, aki szerint

„nemcsak siralmas, de megalázó az aránytalanság a központilag kezelt uniós programoknál (például a Horizont 2020).”

Balekok volnánk? Vagy Orbán ezt benézte?

„Kedves Mikulás, nem kellene végre a nyugatiakkal egyenrangú tagállamként viselkednünk? Nem jött még el az ideje, hogy megszervezzük magunkat, és kiálljunk az érdekeink mellett? Miért maradnánk továbbra is az EU balekjai? A szlovákok és a magyarok ennél többet érdemelnek”

– zárta válaszát Orbán Viktor.

Forrás

 

orbán

Hirdetés
átver

4 hozzászólás

 • 2021.05.18 - 20:09
  Közvetlen hivatkozás

  Mindig tudtuk hogy ez az embernek nem nevezhető mocskos zsiros cigány, elmebeteg.,, ki a fene ö?? csak egy putris hatalomvágyó kis paprikajancsi,, mit képzel??? nem azért választották hogy a maga mocskos kis játékát játsza… el kell takaritani ezt kis zsiros hájas prolit a porondról, egy Kennedyt el tudtak tenni láb alol, ezt a putris félnőótást is végre kellene, a nép megszabadulna egy aljas beteg hataloméhes, tolvaj állattól,

  Válasz
  • 2021.05.19 - 19:52
   Közvetlen hivatkozás

   Gina! Nagyon jól fogalmaztál az én véleményem ez. Ez a mocskos bocskoros tróger a hazánk szégyene!!!

   Válasz
 • 2021.05.19 - 15:28
  Közvetlen hivatkozás

  Gina, te mocskos bûdōs ribanc, hogy mersz ilyen jellegű mocskot írni?! Süljön le a pofádrol az a vastag rinocéros bőr!

  Válasz
 • 2021.05.20 - 09:36
  Közvetlen hivatkozás

  A stílus maga az ember. /Idézet egy klasszikustól./
  Részemről senkinek a halálát nem kívánom, és soha nem buzdítanék másokat erőszakra. Csak azt szeretném, ha Magyarország újra Magyar Köztársaság lenne, és ha véget érne a gyűlöletkeltés. Az ellenzék szerintem egyet tehet: részt vesz az előválasztáson, és elmegy majd szavazni – és szavazatszámlálni. Igyekszik megakadályozni a csalásokat, és ha nyer, helyreállítja a jogállamot. A jogállamban ugyanis nem nyújtanak be egyéni képviselői indítványokat olyan kérdésekben, amelyek tömegek életére vannak hatással, nem söprik le a mindenkori ellenzék érveit, egyeztetnek az érintettekkel, civilekkel, érdekvédőkkel, és a nép, nem az oligarchák vagy a pereputty érdekében törvénykeznek. A törvények nem a kevesek /magyar uralkodóosztály? Hah!/ vagyonosodását szolgálják. Az ÁSZ nem pofázik bele a civilek gazdálkodásába, nem bünteti csak az ellenzéket, az alkotmánybíróság és a köztársasági elnök jogköre nincs így megnyírbálva, és az AB-ben nem csak a kormánypárt/ok pártkatonái ülnek, ahogy a Médiatanácsban sem, ami szerintem fölösleges is, ahogy a kormányhivatalok is azok. Legalábbis úgy, hogy az önkormányzatok fölé helyezték őket, vagyis nem a dolgozókra, szakemberekre gondolok. Egy jogállamban a sajtó szabad, nincs KESMA, állami reklámtámogatással, a kereslet szabályozza a kínálatot. Egy jogállamban nem szervezik alapítványokba a felsőoktatást, megfosztva az egyetemeket a függetlenségüktől, telerakva a kuratóriumokat bebetonozott pártkatonákkal, nem építenek a mi pénzünkből kínai hitelből, kínaiak kínaiaknak kommunista magánegyetemet a magyar Diákváros helyére, nem vezetnek be egyeztetés nélkül rabszolgatörvényt /évi 400 óra elrendelhető túlóra??? kiszámolták, ez hány napot jelent?/ nem vesznek a rendőrségnek életveszélyes sokkolókat milliárdokért /FGYA füstbombájától félnek?/ nem engedélyezik a meccseket közönség előtt, de tiltják a tüntetéseket, gyülekezést, nem mocskolják nap mint nap közpénzből az O…ón az ellenzéket, viták helyett, nem veszik el az önkormányzatok bevételi forrásait, vagyonát, és estig folytathatnám. És hogy mit csinált a Fidesz az elmúlt 11 évben? Egyetlen dolgot: kiépítette a saját rendszerét, amely keveseknek jó, amelyben az alkalmazkodók, megalkuvók, gerinctelenek a felső tízezer kegyéből valamennyire boldogulnak, és amelyben rengetegen nyomorognak, sokan úgy, hogy fogalmuk sincs róla, mennyivel jobban élhetnének egy szociálisan érzékenyebb vezetés alatt, mennyi pénzt vettek el tőlük, hogy tönkretették az életüket.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.