Világszerte bevett szokás, hogy aki teheti, kiválaszt egy neki fontos ügyet és azt magánvagyonából, erejéhez és elkötelezettségéhez mérten támogatja. Nem úgy a magyar nemzeti “újelit”, ezt a nemes gesztust még nem sikerült a magukévá tenni. Urak! – Wáberer György példája követhető, sőt, követendő!
[mnky_ads id=”3808″]

Jónak lenni ugyebár jó!

Mielőtt azzal próbálkoznánk mentegetni a hirtelen milliárdossá letteket, hogy “biztos jótékonykodnak, csak nem nyilvánosan”, gondoljuk végig, hogy mikor tettek olyat, amit népszerűségük emelése okán tettek a nyilvánosság teljes kizárásával. Ne törjék a fejüket, erre még nem volt példa.

Orbán Viktor minap azzal magyarázta a nemzeti kínai nyitást, hogy kimondva, vagy kimondatlanul minden európai állam arra törekszik, hogy kapcsolatba kerüljön velük. Ilyen indokból azt is észrevehetné a “kedves vezető“, hogy a másokra odafigyelés, a jótékonyság szintén minden fent említett térségben magától értetődő, szinte természetes kötelesség.

Mindez Wáberer György, az ország egyik leggazdagabb embere keddi bejelentése után vetődött fel újra, amikor is az üzletember nyilvánosságra hozta: egymilliárd (1000 millió) forintos tőkével alapítványt hozott létre a szegény magyar gyerekek és családok megsegítésére.

A fuvarozás területén vállalkozó üzletember bejelentette, hogy a Miskolci Törvényszék nyilvántartásba vette magánalapítványát, amelynek célja a hátrányos helyzetű emberek esélyegyenlőségének biztosítása anyagi eszközökkel és természetben nyújtott támogatásokkal. Az alapítvány vagyona egymilliárd forint. Székhelye a zempléni Füzér. Az alapítvány a beteg gyermekeket nevelő és megélhetési gondokkal küzdő családokat segíti majd, és hozzájárul tehetséges gyermekeik iskoláztatási költségeihez.

Az alapítvány ítéli oda a beteg gyermekek otthoni ápolásához szükséges eszközök beszerzési költségeit, gondoskodik a tehetséges, de nélkülöző gyermekek oktatásáról és hozzájárul a hátrányos helyzetű családok életminőségének javításához.
[mnky_ads id=”3808″]
 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét