Sorting by

×

Orbán a Kossuthon: kinek tervezzük a jövőt, a migránsoknak?

Csütörtökön Karikó Katalinnal találkozott a miniszterelnök, osztotta meg a Kossuth rádióban elmondott szokásos monológjában. A kutató csomó érdekes dolgot mondott és Orbán biztonságban érzi magát, hogy van egy magyar ember, akit bármikor felhívhat. „A kémcsövek és a védőoltások mellett meg tudtunk vitatni olyan szakmai kérdéseket is, mint a disznósajt”.

“Magyar vagyok, ezért sosem leszek elégedett…”

A baloldalról sok szót nem szeretne vesztegetni, mondta, majd hosszan ecsetelte, hogy szerinte túl messzire ment az ellenzék, és túl sokat ártottak a védekezésben. Azt kell megjegyezni szerinte, hogy a baloldalra nem lehet számítani. Sokat hallani arról, hogy ősszel kell harmadik oltás – van egy vakcinagazdálkodással foglalkozó munkacsoport, ők azt mondják,

a szükséges megrendeléseket leadtuk, a harmadik oltáshoz szükséges mennyiséget felbecsülték, ez már a zsákban van. Tehát ha kell harmadik oltás, akkor ősszel már ennek eleget tudunk tenni.

Hétfőtől arra biztatják a Magyarország területén kívül élő magyarokat, hogy regisztráljanak – ha ott nem tudja beoltatni magát, ahol él, akkor jöjjön haza, és megkapja az oltást – mondta Orbán Viktor.

Karikó Katalinról….

“Volt, amit megértettem belőle, egy ilyen beszélgetés a magamfajta jogász számára nem egyszerű.”

Karikó Katalin kisújszállási, ráadásul hentescsaládból származik, így a disznósajtról is tudtak eszmét cserélni. Paprikát csak Szegedről szabad venni, ebben egyetértettek. Orbán szerint Karikó Katalin a legismertebb élő magyarrá vált, ráadásul egy olyan teljesítménnyel, amivel emberek millióinak életét menti meg.

“Magam is büszke voltam rá, pedig nem voltam ott a kémcsöveknél” (Telex)

Pláza-ország

Lassan azt is meglehet választani, hogy milyen színű legyen a szeme az oltónak – vicceskedett az angolúl kiválóan beszélő, szerinte nincs még egy plázaszerű ország, ahol válogatni lehet a vakcinák között. Egy-két hónappal le vannak maradva a nyugat-európai országok hozzánk képest – mondta Orbán. Nálunk már a fiatalokat is oltják, akik előtt a miniszterelnök szerint le a kalappal.

Pintér Sándor már korábban mondta, hogy lesz erre lehetőség, akkor nem akartam elhinni, de igaza lett a belügyminiszternek.

Pfizerből van leginkább hiány, de abból is nagy mennyiségből érkeznek a szállítmányok. Hetente 150 ezer 18 éven felüli magyar állampolgárnak tudnak Pfizert adni. Magyarország térhet vissza először Európában a normál élethez Orbán Viktor szerint, de azért még jelen van a járvány. Ötmilliónál jöhetnek az újabb enyhítések.

5 millió, 6 millió….

A friss oltások szerint 4 483 598 ember kapta meg az első oltást. Pünkösd környékére érhetjük el az ötmillió oltottat. A regisztráltak számát figyelve nem lehetetlen, hogy elérjük a hatmillió oltást, de ez már csak az embereken múlik, hogy jelentkeznek-e.

Azt ugyanakkor már most leszögezte Orbán, hogy védettségi igazolvány nélkül augusztusig biztosan nem lehet részt venni tömegrendezvényeken.

“Kinek tervezzük a jövőt, a migránsoknak?”

Nincs értelme jövőt tervezni, ha nincs magyar gyerek

– jelentette ki Orbán. Csak akkor van értelme a gazdaságpolitikának is, ha van magyar gyerek.

„Kinek tervezzünk? A migránsoknak?”

– tette fel a kérdést.

Ha a gazdasági lehetőséget megteremtik, Orbán szerint a magyar fiatalok szívesen vállalnak több gyereket. A fordulópont akkor lesz majd, amikor azt mondhatjuk, hogy aki gyermeket vállal, anyagilag is jobban jár, mint aki nem.

„A férfiak életében a legfontosabb pillanat, amikor megszületik a gyermeke”

– fogalmazott, mert onnantól kezdve van perspektíva. Az élet minőségét is megváltoztatja Orbán, és anyagilag is jobban jár az a család, amely több gyermeket vállal. Még növelni kell a családok támogatásait szerinte, hogy a havi családi költségvetés megtervezésekor azt mondhassák a szülők: így hogy több gyermekünk van, több pénzünk van.

Annyian dolgozunk, mint a pandémia előtt….

Magyarországon ma annyian dolgoznak, mint a járvány előtt, a munkanélküliség alacsonyabb lesz, mint a válság előtt.

Ehhez az orvosok, ápolók munkájára is szükség volt, akik mindenkit meggyógyítottak, akit meg lehetett. 2600 ember van jelenleg a kórházban, ami jóval alacsonyabb, mint ami pár hete, a járvány csúcsán volt.

Kanyar és előzés

Jó kis költségvetést rakott össze Varga Mihály

jegyezte meg Orbán. 7300 milliárd forint jut a gazdaság újraindítására, és ez a költségvetés alkalmas arra, hogy az ország kiemelkedő gazdasági pályára álljon, és európai összevetésben jobb helyzetben legyünk.

Egy hét múlva feláll az újraindításért felelős operatív törzs.

Forrás

 

orbán

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

3 hozzászólás

 • 2021.05.14 - 12:50
  Közvetlen hivatkozás

  Egy elmebeteg kinlódása. hogy nem tudják ezt a félkegyelműt már végre a fenébe küldeni, akinek van egy csepp esze látja hogy ez az ember fazonú egy elmehasadt idióta.. aki hisz neki az IQ mentes követői

  Válasz
 • 2021.05.14 - 12:52
  Közvetlen hivatkozás

  Ja elfelejtettem hogy te magyar vagy ??, azt kétlem, te egy putris sötét muzsikus vagy de nem magyar,, kikérem magamnak te zsiros kipcsák disznó

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.