Orbán, mint “felelős” országvezető: “ha itt van, oltunk. Ha sok van, sokat oltunk, ha kevés érkezik, keveset oltunk”

A függetlenségére oly vérmesen ügyelő orbán, a magyar miniszterelnök 2021 első pénteki rádiószeánszában széttette a kezét és a tőle megszokott “kellő tisztelettel” minden felelősséget rátolt az Európai Unióra, ami -szerinte- keveset és későn rendelt a Covid 19 elleni vakcinából, így nincs mit tennie, Ő persze nem felelős.

Mire kellett volna használnia az év végén szétszórt milliárdjainkat? Hát például vakcinára!

Már ötezer egészségügyi dolgozót oltottak be, most nyolcvanezer vakcina áll rendelkezésre. Van egy oltási tervünk, amely arról szó, ha nincs mindenkinek vakcina, akkor ki mikor kapja meg először – mondta Orbán Viktor idei első interjújában, a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

A miniszterelnök közölte: az egészségügyi dolgozók vannak az első helyen. Jelenleg 35 ezer ember beoltására alkalmas vakcina áll rendelkezésre.

Ha holnap reggel érkezne több millió vakcina, akkor arra is megvannak a kijelölt oltópontok, ahol be lehetne mindenkit oltani

– húzta alá a kormányfő.

amennyiben hirtelen több millió vakcina állna rendelkezésre, akkor azok beadása a több mint tízezer választási helyszínen történhetne meg, az állampolgároknak tehát oda kellene menniük, ahol szavazni szoktak.

Ezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy Magyarországon sok ezer számítógépes végpont van, ha sokakat kell egyszerre beoltani, akkor ezeken a számítógépes végpontokon megtörténhet, ahol máskor szavazni szoktak az emberek.

De nem fog sok millió vakcina érkezni egyszerre

A második hullám nem a spejzban, a földön van!

Orbán szerint

 “sikerült leszorítanunk, ha még nem is semlegesíteni, de most már földharc van, (…) levittük a birkózószőnyegre”.

Nem a világ virológusai, hanem mimagyarok Orbán vezetésével! – Tiszta téboly……

“Egyben rendelünk oltóanyagot, aztán Brüsszel osztja szét az adagokat a tagállamok között”

– ismertette Orbán Viktor, és példának hozta fel Izraelt, ahol hamarabb elérhetővé váltak az oltások.

A kormány a nyugati mellett a keleti fejlesztésű vakcinákat is figyelemmel kíséri

– mondta a miniszterelnök.

 

Orbán Viktor szerint jó az orosz vakcina,

de kevés lesz belőle, a kínai is jó, és abból várhatóan jóval több adag fog érkezni. Úgy látja, a végső döntést majd a magyar szakembereknek kell meghozni, hogy elfogadják-e a kínai oltóanyagot.

Újra fürkészkedünk….?

A nyugati gyógyszergyártóktól közösen megrendelt mennyiségen és az uniós kvótán felül külön is lehet megállapodásokat kötni, ezt vizsgálják a magyar ügynökök

– mutatott rá a kormányfő. Hozzáfűzte, hogy

változó információk érkeznek, a gyártók nem tudják megmondani a pontos számokat és a dátumokat az oltás gyártásáról. Így összegzett: Az a kérdés, van-e vakcina? Ha itt van, oltunk. Ha sok van, sokat oltunk, ha kevés érkezik, keveset oltunk, de féket kell szabjunk a fantáziánknak, hogy mi lenne jó.

… és a java!

Dr. Karikó Katalinról, akinek a kutatásai nyomán készítették el a Pfizer vakcináját:

„Egyébként mindenki ezt a nehezen kimondható szót használja: Pfizer, azt hiszem így kell mondani. De az valójában egy magyar vakcina. Ugye egy német prof is benne van ebben a dologban, a kutatásban, vagy a kutatás irányításában, de a legtöbben magyarok dolgoznak a kutatásban, vagy a kutatás irányításában. Kis túlzással, de mondhatjuk, hogy ez egy magyar vakcina, amerikai pénz és magyar ész van benne. Büszkék lehetünk a tudós asszonyra, aki egy kisújszállási asszonyság egyébként, mint megtudtam.”
(Orbán Viktor, 2021. január 3.)

Forrás

időjárás

Egy hozzászólás itt: “Orbán, mint “felelős” országvezető: “ha itt van, oltunk. Ha sok van, sokat oltunk, ha kevés érkezik, keveset oltunk”

  • Avatar
    2021.01.03 - 10:31
    Közvetlen hivatkozás

    Orbán minden, csak nem felelős vezető. Bármilyen probléma adódott, még soha nem ismerte el a hibáját, hanem mint a bűvész a kalapból, előrántotta Sorost, Brüsszelt, a migráncsokat,és most legújabban a tengerentúlt, azaz Bident. Aztán az ilyen kijelentések, hogy “Orbán Viktor szerint jó az orosz vakcina. Mi a nyavalyának képzeli magát orbán? Virológusnak? Kutatónak? De ha egy szavahihető ember tenne ilyen kijelentést, talán elhinnénk,de orbán már rég nem szavahihető. Nagyanyám azt mondaná rá, hogy holdaseszű szélkallantyú. Nem is érdemes több szót vesztegetni rá

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük