Orbán mondásai és a tragikus valóság - Városi Kurír

Sorting by

×

Orbán mondásai és a tragikus valóság

Orbán Viktor azt állította ma reggeli nyilatkozatában, hogy „Brüsszel elszúrta” a vakcina-beszerzést. A valóság ezzel szemben az, hogy a közös uniós beszerzés minden intézkedéséről tudott és azzal egyet is értett a magyar kormány.

Hirdetés

A vakcinák leszállításának üteméről és mennyiségéről is a magyar kormány állapodott meg a gyártókkal

Ha a kormány valóban az átláthatóság és hitelesség pártján áll, akkor minden ezzel kapcsolatos dokumentációt azonnal nyilvánosságra hoz. Az elmúlt hónapokban ezt eddig hiába kértük.

Orbán Viktor azt állította, hogy népességarányosan több ágyunk van, mint Európában bárkinek és nálunk van a legtöbb lélegeztető-gép is.

A tragikus valóság ezzel együtt azonban az, hogy a megfelelő mennyiségű szakszemélyzet már nem feltétlenül áll rendelkezésre; ahogyan ezt a kormányfőnek is több alkalommal jelezték. Az elmúlt napokban a kormány erőszakos átszervezése miatt újabb ötezer szakdolgozó távozott a rendszerből, ami tovább súlyosbította a szakemberhiányt. Erre a kormánynak egyelőre nincs válasza.

Orbán Viktor azt mondta ma reggel, hogy már hárommillió feletti az oltásra regisztráltak száma, ami jó eredmény

A valóság ezzel szemben az, hogy a nyájimmunitáshoz legalább ennek a duplája, hat és félmillió ember mielőbbi átoltására van szükség. Egyértelmű, hogy az oltási kedv elsősorban a kormányzat titkolózása, arrogáns és lekezelő kommunikációja, valamint a tömeges oltás megszervezésében elkövetett súlyos hibái miatt ilyen alacsony.

Orbán Viktor korábban azt állította, hogy mindenkit meggyógyítanak, aki elkapja a koronavírust, a védekezés sikerét pedig a halálesetek számában lehet és kell mérni

A borzasztó valóság ezzel együtt az, hogy a Fidesz-kormány minden felhatalmazást és felelősséget megkapott: a járvány következtében mégis már közel 17.000 ember halt meg, ezzel pedig nemzetközi összehasonlításban az egyik legrosszabb mutatóval rendelkezünk.

Orbán Viktor megint azt állította, hogy a baloldal oltásellenes

Ez ismét egy ordas nagy hazugság, mindannyian többször is buzdítottunk a regisztrációra és az oltásra. Ugyanakkor nem fogjuk elhallgatni a nyilvánvaló kormányzati alkalmatlanságot és a beszerzéseket övező, gyomorforgató lopásokat sem.

Orbán Viktor azt mondta ma reggel, hogy a járványkezelés nem politikai kérdés

A Fidesz miniszterelnöke ebben kétségtelenül igazat mondott. Itt lenne tehát az ideje, hogy nem politizáljanak, hanem kezeljék végre a válságot. Mert valóban emberéletek forognak kockán minden egyes döntésükkel.

Most védekezzünk és oltsunk, de eljön majd az elszámolás ideje is!

Forrás

 

orbán
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.