Orbán: működünk, érkeznek ide vendégek, és mi is látogatunk számunkra fontos országokba

Miután Orbán Viktor és az összes vazallusa megüzente Ursula von der Leyennek, hogy Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke megsértette Magyarországot -Orbánt és kormányát- azzal, hogy “beteg demokráciának” nevezte a hazai viszonyokat és “monnyon le”, bemutatta, hogy merre tovább….

Magyarországnak működnie kell, a diplomáciának és a külkapcsolatoknak is, érkeznek ide vendégek, és “mi is látogatunk számunkra fontos országokba”

– közölte Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, miután tárgyalt Szooronbaj Dzsejenbekov kirgiz elnökkel.

Ez lenne a jó választás?

A kormányfő elmondta:

ötvenmillió dolláros – 15.000 millió forintos- magyar-kirgiz fejlesztési alap felállításáról állapodott meg a két ország.

Az alap a két ország együttműködését, különösen vegyes cégeket hivatott finanszírozni, és ha kimerülne, az összegét készek tovább emelni. A miniszterelnök arról is beszámolt, hogy

“a két nép között meglévő közös eredet és a barátság mindennapi megélésének ma a legnagyobb akadálya”

a távolság, ezért szükség van egy

közvetlen légi járatra Budapest és Biskek között,

amelynek jogi és pénzügyi feltételeit sikerült is megteremteni, és reméli, hamarosan megindulhat a járat.

Orbán Viktor megjegyezte: a kirgiz elnök érkezését áprilisra várták, de a koronavírus-járvány ezt lehetetlenné tette. Emlékeztetett: Magyarország a járvány első szakaszában gyakorlatilag megállította az életet, mivel egy ismeretlen ellenséggel állt szemben. A mostani, második hullámban azonban más a védekezés, amelynek vezérfonala az, hogy az országnak működnie kell.

https://www.facebook.com/orbanviktor/posts/10158631773581093

Donáth Anna közösségi oldalán fejtette ki véleményét

“Aki ezen a kritikán megsértődik, és egyből lemondást követel, az elismeri, hogy ő is részese volt a magyar demokrácia lerombolásának”

– kezdte a Facebook oldalán a politikus, mivel szerinte a megjegyzés csak a kormánynak szólt és nem a magyar embereknek.

“Orbán Viktor már a biztos lemondását követeli.

Pedig mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a magyar kormány által épített rendszer igazságtalan, embertelen, veszélyes. Vagy Jourová kifejezésével: beteg. És valóban, Orbán szándékosan gyengíti a jogállamot, a nemzet immunrendszerét, hogy minden lopása büntetlenül maradjon, amihez aztán miniszterei is asszisztálnak.

És persze az sem igaz, hogy Jourová a személyes véleményét fogalmazta meg

Azt a döntést mutatta be, amivel az EP kétharmada a Fidesz-kormány ellen szavazott, amivel a Néppárt a Fideszt felfüggesztette, amiért Tusk legutóbb kritizálta őket. Európa ellenük van – hiába próbálnak hangos balhékat generálni”

– foglalta össze az álláspontját.

https://www.facebook.com/donathannajulia.momentum/posts/937051623450560

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük