Orbán napi üzenet – Bort, vagy vesszőzést, esetleg megkövezést?

Az utolsó fagyos valaki jól meg bolondított mindent maga körül. Ahogy elnézem a mai Orbán napot, még a bor is savanyú lesz ettől a névtől.

Miheztartás végett:

A népszokások szerint, ha Orbán megvédte a szőlőt a fagytól, akkor szobrához, vagy a neki szentelt kápolnához bort vittek köszönetképpen. Ellenkező esetben azonban szokás volt úgy elégtételt venni az Orbán napi fagyokért, hogy akár meg is vesszőzték vagy kövekkel megdobálták a szent szobrát. (Forrás: men.hu)

Üzenetemet állampolgári jogon teszem,

miután hírét vettem, hogy jelenlegi jókor volt jó helyen kormányfőnk egykor miket is nyilatkozott a  Weltwoche svájci hetilapnak. Többek között olyasmiket, hogy ami ma az európai nyilvánosságban dominál, csak egy európai liberális blabla kedves, de másodrangú témákról. És még ilyeneket is, hogy valamennyi közvetett bizonyíték és tapasztalat arra mutat, hogy ezeknek a migránsoknak az elsöprő többsége a későbbiekben baloldali szavazó lesz, amint letelepedett. Jövőbeli baloldali választókat importálnak tehát Európába.

Ezek után Orbánnál már biztos, hogy valami nem stimmel. Ha így folytatja, akkor Ferenc pápa sem lehet majd kivétel szerinte, aki a baloldal élharcosaként, migránsokkal kapcsolatos nyilatkozataival nem tesz mást, mint Merkellel együtt az euroliberális főáramnak kedvez. És még van képe azt is mondani, hogy az egész menekültkérdés nem más, mint a demokrácia kérdése, melyet meg kell vitatni az emberekkel és csak azt követően lehet döntéseket hozni. Ő beszél a demokráciáról, ő, aki főpopulizátorként, azt kiherélve, populista szólamokkal és konzultációkkal igyekszik habonyizált eszközökkel bizonyítani az általa mondottakat!

Állampolgárként üzenem

a jelenlegi, jókor volt jó helyen miniszterelnöknek, hogy ne mondjon olyanokat, melyek szerint nem ő az egyetlen, aki helyesen látja a dolgokat, mert az ilyen gőgösen önhitt szöveggel még a néppárton belül is megkérdőjelezik, eddig sem olyan kiválónak minősített diplomáciai érzékét, mentalitását. És arról se feledkezzen meg, hogy amíg a fentieken kívül még olyan kijelentéseket is tesz, hogy pillanatnyilag ő is nehezen tud lelkesedni Európáért.

Orbánnak üzenem,

hogy a migráns helyzetet nem kellene arra felhasználnia, hogy egyre inkább éreztesse az EU-tól való távolodást, mint lehetőséget a jövőben. Gusztustalan, visszataszító, az a pávatánc melyet lejt a politika parkettjén idehaza és külhonban egyaránt. Jogászi trükkökkel operálva, csókosainak nyújtott kedvezményekkel, adományokkal fűszerezetten, soha nem látott mértékű korrupció gyanús ügyekkel fertőzötten építi illiberális államát Magyarországon, szerinte keresztényi alapokon. Talán nem az sem lehet véletlen, hogy anno a II. Vatikáni zsinat már jó előre kizárta ezt a nevet a szentek sorából

Orbánnak üzenem, hogy fejezze be ezt a mocskos politikai színjátékot, mellyel, ha tovább folytatja, akkor a társadalmi békétlenségnek olyan szintjét okozhatja, amely beláthatatlan következményekkel is járhat!

Végezetül híveinek is üzenem,

hogy kapjanak végre fejükhöz, lépjenek ki a papagájkórusokból, mondják fel egyszer s mindenkorra a lakáj szerepkört, az automata gombnyomogatást pedig fejezzék be, az ország házát ne szentségtelenítsék meg ezzel. Térjenek észhez, levonva a tanulságot a nemzeti mutyihálózatok ténykedéseinek károkozásairól, a csókos kivagyiságot reprezentáló, rongyrázó urizálásokból, a hamisított öndicsérő szlogenekből! Álljanak fel és mondjanak nemet mindarra, amit velük együtt nemzetével ez a felcsúti kisvasutas művel! Még talán nem késő! Ahogy elnézem a mai napot, még a bor is savanyú lesz majd ettől a névtől, és akkor a nagy kiábránduláskor csak nehogy jöjjön a megvesszőzés és a megkövezés, ahogy azt a hagyomány is előírja.

Kapcsolódó

Orbán szerint új vezéreszmére van szükség, mert a liberális demokrácia kiürült

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük