Orbán nem akar se nyomulós, se fura lenni, neki csak a szeretet a fontos

Nem vicc, ezt valóban Orbán mondta és nem is a múlt században. Na jó, nem a Viktor, hanem a sarj, a Gáspár. Megtudhatjuk tőle azt is, hogy a Felház nevet hite szerint – édesapjától örökölt szerénységgel – Istentől kapták.

Hipszter-keresztények?

Az Orbán-fiú és társa, Ember Illés szerint, aki elmondása alapján nem tudja mit is takar a szó valójában,

Úgy éreztük, Isten arra vezet minket, hogy tegyünk így. Ugyanakkor, amennyire nem nyilatkoztunk nem keresztény sajtónak, még annyira sem nyilatkoztunk keresztény sajtónak. Ezt szeretnénk szem előtt tartani, hogy alapvetően világi jellegű felületeken szeretnénk megjelenni, Istenről beszélni.

Arra a kérdésre, hogy kiknek nyilatkoznak, vagy egyáltalán van-e, akiknek nem így válaszoltak a Felház-vezetők:

Amikor megérkezett a Business Class Magazin felkérése, akkor imádkoztunk. Számomra gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy ennek eleget teszünk. (…) Az, hogy ki milyen gyorsan ér el minket, az általában a vizsgaidőszak és a zh-k függvénye, nem az ignorálásé.

A felvetésre, hogy miért kérte be jóváhagyásra a riport anyagát a Felház sajtósa, így reagáltak:

A 24.hu-n a közelmúltban megjelent cikk például minden várakozásunkat felülmúlta. Ez inkább a korábbi tapasztalatokra vonatkozik, amikor még nagyon naivak voltunk. Előfordult, hogy megírtak olyan dolgokat, amelyekről nem tudtunk, és kényelmetlen helyzetbe kerültünk. Olyan esetben történt, amikor egy újságíró jelezte, hogy szeretne eljönni egy Felházra. Mi megválaszoltuk, hogy ott nincs interjúra lehetőség, ebből kérdések lettek… Az egész nem alakult jól, de szerintem ez nem annyira fajsúlyos dolog. Mi is tanuljuk, hogy tisztán tudjuk képviselni az Urat, szeretnénk megteremteni az ehhez szükséges körülményeket.

Felház = Hitgyüli?

A felvetéstől is elhatárolódott a két megszólaló:

A Felház arra van, hogy a gyülekezeteket Budapesten és vidéken megépítse. Ily módon mindenféle hasonlítás sántít, ilyen kontextusban nem értelmezhető, tekintve, hogy a Felház soha nem lesz, és nem is akar egy olyan gyülekezeti szervezet lenni, mint amilyen a Hit Gyülekezete is.

Hozzátették:

Ezek félreviszik a figyelmet, pedig nem fontos dolgok. Azt elmondhatjuk, hogy a Hit Gyülekezetétől érkezett intés, amellyel felhívták a figyelmünket egy problémára, ahogyan tették ezt egyébként más felekezetek is. Mi ezt nagyon jó néven vesszük, kiváltképp, hogy ők idősebbek, bölcsebbek és régebb óta ismerik az Urat.

A jövőre nézve, nem kicsiben gondolkodnak:

Az ember folyamatosan keresi a választ az életében rejlő kihívásokra, és ez nem valósulhat meg Isten nélkül. A odavezető út pedig Jézus, akit, ha megtalál valaki, akkor teljességre és szabadságra lel. Várom, hogy a motivációs trénerek eljöjjenek a Felházra, hogy megtalálják az ultimátumszerű igazságot, és azt is izgatottan várom, hogy a Papp László Sportarénában rendszeresek legyenek a teltházas keresztény összejövetelek, mint ahogy évente néhány meg is valósul. Ez el fog jönni Magyarországon, sőt ennél még nagyobb helyek is meg fognak telni Isten dicsőítésével.

Forrás: bcmagazin.hu

Orbán Gáspár extázisa

Orbán Gáspár imával szerez pénzt – jó duma!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük