Már a kezdet is az volt. Olyan hajnal kettő-három között átragasztották bugyikékre az összes náci plakátot, Ferihegy és a Kedves Vezető szerény hajléka között. Potyára!


Közbevetőleg jegyezném meg,

azért azt az anyázást is meghallgattam volna, mikor a Kedves Vezető, félelmében talpig sza…ööö…tele gatyában, odaszólt a fiúknak, hogy eddig tartott a spiritusz meg az utcaiharcos-korszak, most a hajbókolós-seggnyalós nap jön, ezért ízibe rohanjanak átragasztgatni az okádék plakátokat, mert Weber háklis a náculásra.

Majd reggel jött a hatalmas pofáraesés, mert Weber – hogy nőjön köröm a pimpijére! Ha egyszer királyok leszünk, meg Európa császára, majd szorul az is! – előbb a CEU-ra ment, nem a várba. A CEU-ra, ahol az egyetem megtörhetetlen, megvesztegethetetlen, Orbán számára érinthetetlen rektora mellett az egyetemi diákság is tárt karokkal várta Webert.

Weber Orbán helyett a CEU rektoránál kezdett

Sorosbérenc ez is, üvöltötték a hangok a Kedves Vezető nyúltagya környékén,

és hiába próbálta sűrű nyelvcsapások, egyre nagyobb rángások közepette, nem tudta csitítani őket. Csak akkor lett némi megnyugvás, mikor sikerült megmarkolnia végre, legalább a nadrágzsebén keresztül, mindkét heréjét. És ez volt a nap egyetlen boldog pillanata, mert valahogy minden összeesküdött ellene.

Hiába a szép szavak, pávatánc, nyálas ígéretek, kérlek alássan bokacsattogtatás, ingyenes Gundel-menza, vezetett várlátogatás, hogy, nyugi Manfréd, csituljál már, majd legfeljebb hazudunk valami mást, meg nem is olyan rossz az a kép Junckerről, és örülj inkább, hogy te nem vagy rajta.

Weber ízelítőt kapott az orbáni Magyarországból – Rendőri intézkedés indult a DK szóvivője és aktivistái ellen

Mert Weber valahogy nem örült

És ezért a Kedves Vezető sem örült, pedig lassan már mindkét keze könyékig a zsebében, kétségbeesetten nyomorgatva az ismerősen lágy, páros szerveit. Nincs itt barátság, nem volt a látogatás végén közös, vállveregetős, hátlapogatós, öribarik vagyunk sajtótájékoztató, de még egy nyomi, smúzolós, közös fotó sem. Nem volt semmi.

Weber, ahogy jött, úgy ment, az itt-ott letakart náci plakátok között

Nem sok jelentősége van Weber látogatásának, mint ahogy szinte lényegtelen az is, hogy március 20-án felfüggesztik, kirúgják, magától kilép a Fidesz az EPP-ből, vagy marad még néhány kínos hónapot. Mert Orbán elszámította magát. Nagyon.

Nem az európai közösség meghatározó tényezőjévé, vezetőjévé vált, sokkal inkább olyanná, mint a leleplezett zsebtolvaj a 4-es villamoson. Lehet, kényszerűségből együtt mennek vele még néhány megállót, de mindenki tudja már az EU-ban, hogy egy piti, ócska gazemberrel utaznak egy szerelvényen.

Weber sejtelmesen jelezte, nem úgy sikerült…..

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét