Az internet nem felejt: Orbán nem Európa új vezetője

Egy évvel ezelőtt, 2017. január utolsó napjaiban, a kormányhoz igen közálló Századvég vezető elemzője azt találta mondani, hogy Orbán Viktor Európa új vezetője.

Hogy ezt mire alapozta Lánczi András, az nem derült ki a felvetésből. Vélhetőleg látomása támadt, vagy más, ehhez hasonló tudományos módszerrel jutott erre a megállapításra.

Ezt írtam akkor erről.

Föld S. Péter

Lehet olyan hangokat hallani, hogy Orbán Viktor Európa új vezetője. Ezt Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány vezető elemzője mondta a köztévében. Ez persze nem igaz, ilyen hangokat csak az hall, aki ilyen hangokat akar hallani, de ő is csak akkor, ha magában beszél. Mindezt persze Lánczi Tamás és Orbán Viktor is tudja, de nem érdekli őket.

Azért nem érdekli őket, mert megtehetik, hogy magasról tegyenek rá. Mindketten tudják ugyanis, hogy Mari néni Békésborzadályon, és Józsi bácsi Dunarettentőn nem tudják, hogy ki Európa új vezetője, sőt, lila gőzük sincs arról, hogy van-e új vezetője Európának. Mari nénit Békésborzadályon, és Józsi bácsit Dunarettentőn mindez egyáltalán nem érdekli, de ha netán mégis, akkor azt hiszik el, amit Orbán Viktor vezető elemzője Orbán Viktor televíziójában mond nekik.

Európában persze tudják, hogy Orbán nem Európa új vezetője, de nem akadnak fenn ezen az ostobaságon. Egyfelől azért, mert nem tudják, hogy kicsoda Lánczi Tamás, másfelől pedig azért nem reagálnak, mert tudják, hogy kicsoda Orbán Viktor.

Utóbbiról az a véleményük, hogy egy korpulens testalkatú nemzeti szotyialista, akinek az a legnagyobb tragédiája, hogy nem volt eléggé tehetséges ahhoz, hogy igazi futballista lehessen, és emiatt be kellett érnie azzal, hogy egy olyan ország miniszterelnöke legyen, ahol az adófizető magyar emberek pénzéből kistafírozott elemző cég vezető elemzője következmények nélkül terjeszthet róla neki és kormányának tetsző hazugságokat.

Ezúttal azt, hogy ő Európa új vezetője.

Kapcsolódó:

Applebaum: Orbán Viktor a populista internacionálé büszkesége

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Az internet nem felejt: Orbán nem Európa új vezetője

  • 2018.02.03 - 19:00
    Közvetlen hivatkozás

    az uj belugyminiszternek vagy miniszterelnoknek begyujteni haverostol rokonostol es fobe loni mind aztan népszavit kiirni hogy maradjon e a “tettes ” az aki vagy csukjuk le.nyilvanvalo lesz a válasz.nyilvanos népszavi.nincs susmus

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük