Orbán nem hagy az útszélén, munkát kínál: „profi Facebook-harcost csinálunk belőled”! - Városi Kurír

Sorting by

×

Orbán nem hagy az útszélén, munkát kínál: „profi Facebook-harcost csinálunk belőled”!

Az Orbán-kormánynak tényleg fontos a kiművelt emberfő! Viszont a realitással is tisztában van, így nem pocsékolja az oktatmány idejét felesleges tudnivalók bemagoltatására, mindössze 4, azaz négy nap alatt ígér “életpályamodellel megspékelt” munkalehetőséget -mint munkalehetőséget, hivatást!- az arra kaphatóknak.

Hirdetés

Az így megszerzett tudás sokrétű és szinte folyamatosan használható, legfeljebb a “gyűlölnivalót” kell néhanapján módosítani!

A fiatal magyaroknak mindössze mintegy 20 százaléka szavaz a Fideszre, és Orbán Viktor jobboldali populista miniszterelnök ezen változtatni akar, a közösségi oldalak és jobboldali influenszerek segítségével – írta Stephan Ozsváth tudósító a sok nyelven külföldre sugárzó német közszolgálati műsorszóróban.

4 napos gyorstalpaló

„Profi facebook-harcost csinálunk belőled”

– idézte a Huppa írása szerint a szerző a Megafon.hu médiaalapítvány reklámját. Ozsváth megkereste Kovács Istvánt, a Megafon.hu alapítóját is, aki elmondta: már mintegy ötszázan jelentkeztek a négynapos, ingyenes kurzusra, és 200 jelentkezővel személyes beszélgetést is folytattak, mintegy kilencvenen meg is kapták a képzés dokumentumait.

Kovács a videón bemutatta, hogy most üresek a széksoron, de ez a pandémia miatt van. Állította, hogy a

“pártoktól és politikai szervezetektől független nonprofit szervezetet”

magánpénzből finanszírozzák, és a net-harcosok kiképzésébe nem folyik semmiféle közpénz. Kovács szerint a választás

„a Facebookon dől el, és ott kell jobbnak lennünk a baloldalnál”.

A szerző hozzátette: Kovács a Fidesz ifjúsági tagozatának növénykéje, és már rég kampány-üzemmódban van a jövőre esedékes választások előtt. Kovács nem csupán a Fidesz tagja, hanem benne van az Alapjogokért Központ elnevezésű alapítvány vezetésében is, amely „fontos szerepet tölt be a Fidesz kommunikációjában” – idézte a szerző Polyák Gábor médiajogászt.

Az alapítványt közpénzből finanszírozzák,

és a korábbiakban „kifejezetten militáns kampányokat tervezett”. Ozsváth szerint tény, hogy Kovács szereti a velős reklámszlogeneket, például „baloldali liberális vélemény-cunamiról” beszél, amelyet fel kell tartóztatni. Egy Trump féle „világméretű konzervatív forradalom” részének látja magát, és elmondja, hogy az amerikaiaktól tanulta a közösségi oldalak kezelését.

Most fideszes influenszerekkel akarják elérni azokat a magyarokat, akik az okos telefonon, kapcsolásra várva tájékozódnak, vagyis a fiatalabbakat, akik eddig elkerülik a Fideszt.

A Medián intézet szerint 30 év alattiak mindössze 22 százaléka szándékozik a Fideszre szavazni

Bíró-Nagy András szerint a Fidesz szavazói továbbra is

„az idősebbek, a kis falvak lakói és a kevésbé képzett emberek”.

Ám a Fidesz az utóbbi hónapokban elvesztett mintegy félmillió szavazót, és Ozsváth szerint ebben szerepe volt Szájér József brüsszeli botrányának – amit a szerző Orbán Viktor állásfoglalásával együtt részletezett is. Rámutatott: a botrány éles ellentétben áll a nemzeti konzervatív Fidesz „konzervatív családpolitikájával”, amelyet Bíró-Nagy szerint „a Fidesz-szavazók különösen nagyra értékelnek”.

A szerző emlékeztetett rá: Orbán 2010-ben aratott földcsuszamlásszerű győzelme óta a közösen fellépő ellenzéki pártok a felmérések szerint győzhetnek 2022-ben. Bíró-Nagy kifejtette: a rezsim gyenge pontjai az erősen leromlott egészségügyi rendszer, amelyre a pandémia különösen rávilágít, és a járvány gazdasági következményei. A kormánypárt azonban az alapítványba tömörített mintegy 500 orgánumával nagy média-hatalommal bír. Polyák Gábor rámutatott: a gépezet azonban központosított, és a „felülről kormányzás” nem passzol sem a közösségi oldalakhoz, sem a fiatalokhoz. Ezért a médiaszakértő szerint a Megafon.hu kudarcra van ítélve, mert

„nem lehet a semmiből digitális Fidesz-világot létrehozni”.

Ugyanakkor

„a társadalomban további megosztó hatást fejt ki a neten való térhódítás agresszív kísérlete”.

A járvány kezdete óta a magyar kormány tagjai a videóüzeneteket részesítik előnyben a kérdéseknek is lehetőséget adó sajtóértekezletekkel szemben, mert a budapesti kormányzati stílusba nem passzolnak a nem ellenőrizhető szereplők. Azt követően, hogy a Facebook és a Twitter végleg letiltotta Donald Trumpot, Varga Judit igazságügyi miniszter mérgelődött a Facebook-oldalán, és bejelentette: szabályozni fogják a tech-óriásokat, amelyek „eldönthetik a választásokat” – írta a lap.

Forrás

medvehagyma

Hirdetés
átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.