Orbán némasága most fülszaggató kiabálás – véli Gyurcsány Ferenc

“Folyik a találkozó előkészítése” – ezt válaszolta az atv.hu-nak Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke Orbán Viktor és Putyin orosz elnök február 1-re tervezett találkozójáról. Az összeröffenésnek ezúttal komoly tétje van (lehet) Magyarország, de, hogy kicsit személyesebben fogalmazzak, az Ön és családja jövőjére.

Az ukrajnai konfliktus feloldására tett ajánlatában Moszkva azt kéri, szövetséges országai NATO-tagsága szünjön meg

Oroszország sérelmezi sok egyéb között azt, hogy a NATO keleti irányba terjeszkedett. Moszkva azt hangoztatja, hogy a szervezet ígéretet tett arra, hogy a kelet-európai szovjet csapatkivonás és a német egység elfogadása után nem fog keletre terjeszkedni. Erről az ígéretről azonban egymásnak ellentmondó vélemények is megjelentek – számolt be a Telex. Annyi biztos, hogy Oroszország a most ismertetett ajánlatában feltételként szabja meg, hogy a NATO-katonák vonuljanak ki az 1997 után taggá váló országokból ez Magyarországot is érinti, hiszen Lengyelországgal és Csehországgal együtt 1999-ben léptünk be a szervezetbe. Ezen felül még Bulgária, Románia, Lettország, Litvánia, Észtország, Szlovénia és Szlovákia, Albánia, Horvátország, Montenegró és Észak-Macedónia csatlakozott a kijelölt dátum után.

„Ne legyenek olyan illúzióik, hogy az oroszok megállnak Ukrajnánál. Addig nyomulnak majd előre, amíg valaki meg nem állítja őket”

– mondta a 24.hu-nak adott interjújában Volodimir Omeljan. A korábban infrastrukturális minisztereként dolgozó, a külügyben hosszú ideig diplomataként tevékenykedő politikus beszélt az orosz birodalmi törekvésekről, Ukrajna NATO-tagságáról és a romló magyar-ukrán kapcsolatokról is.

A magyar kormány még nem szólalt meg az ügyben,

Orbán Viktor a jövő héten Moszkvában találkozik Putyinnal. Semmi nem utal arra, hogy elhalasztanák Orbán Viktor miniszterelnök és Putyin orosz elnök már bejelentett, február 1-re tervezett találkozóját.

“Folyik a találkozó előkészítése”

vetette oda az újságírói kérdésre a semmitmondó (?) választ Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Azt, hogy február 1-jén látogat Orbán Viktor Oroszországba, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be az orosz TASZSZ hírügynökségnek adott interjújában egy hete. A megbeszélés fő témája a Paks II. lesz, a magyar gázszállítási szerződés kiterjesztése, de szóba kerül majd az orosz fejlesztésű koronavírus-fertőzés elleni vakcina, a Szputnyik V esetleges magyarországi gyártása, valamint a két ország közös űrkutatási projektje is.

Gyurcsány Ferenc DK-elnök olvasata

„Orbán némasága most fülszaggató kiabálás. A miniszterelnök barátja, Putyin orosz elnök azt követeli, hogy Magyarország lépjen ki a NATO-ból.

Egyszerűen szólva, adja fel az ország biztonságának legfontosabb garanciáját.

A máskor a legkisebb brüsszeli vitából is nemzethalált vizionáló Orbán most mégis néma.

Ül a Karmelita kolostorban és eszi a reggeli virslit. Egy pillanatra felnéz, felteszi magának a kérdést: ketchupot, mustárt vagy majonézt? Én a mustárt választanám.”

A kommentekből….

„Újra megünnepeljük november hetedikét és Lesz Lenin út is, az Osztyopenkó vissza kerül a helyére!?”

„… én meg egy olyan miniszterelnököt, aki az orosz- ukrán válság idején egyértelművé teszi, hogy hazája NATO – tag és az is marad. Aki nem tűri, hogy külügyminisztere Ukrajna biztonsága ellen szóljon ebben a kiélezett helyzetben.”

„Tisztelt az országért feleősséget érző állampolgárok! Mostmár orbánnak az a baja, hogy a kúrvás pávatáncaival és hintapolitikájával olyan helyetbe hozta magá az unióba, hogy senki nem veszi komolyan, kivéve néhány szélsőjobbos törpe vezért és vált Putyin csicskájává! Közben bezárta magát a hatalmi őrület börtönébe ahol a gyógyíthatatlan kűldetéstudat bilincsként gátolja a normális emberi gondolkodásban! Emberek! A 24. órába vagyunk, de még nem késő! Április 3 az utolsó esély!”

„Ja, Orbán szerint az EU akar megszabni nekünk bizonyos dolgokat és azt mi nem tűrjük. De ha az oroszok akarnak ránk erőltetni bizonyos dolgokat az persze rendben van. Felháborító!”

„Minek is változtazna?Megvan a saját szavazòbázisa,akik akkor is rá szavaznak ha romba dönti végleg az országot.”

„Amiről tájékoztatni kéne bennünket nagyokat hallgat vagy titkosit.

„Hülyének nézik a kisembert.”

„Az oroszok már a spájzban vannak!?”

„És arról se olvastam még az ügy kapcsán, hogy Szíjjártó bekérette volna az orosz nagykövetet, hogy hangot adjon felháborodásának…”

(fotó: Cseri László)

 

Orbán némasága most fülszaggató kiabálás - véli Gyurcsány Ferenc

2 thoughts on “Orbán némasága most fülszaggató kiabálás – véli Gyurcsány Ferenc

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük