Orbán paranoiája kenterbe veri Rákosiét?

Azt gondolná a felületes szemlélő, hogy Orbán Viktor – aki mint tudjuk éjt nappallá téve csak a magyarságért dolgozik – kevéske szabadidejében boldog, gondtalan nagyapót játszik, vagyis próbál normális emberi életet élni.

Kiderült, hogy cseppet sem!

Csak minket borzaszt el, hogy, ha igaznak vesszük az alábbiakat, egy ilyen ember élet-halál ura országunkban? Az is elgondolkodtató, hogy a belső körből hányan élnek még ilyen tévképzetek hatása alatt? Mi lesz, ha még ennél is jobban bekattannak?

Hadházy Ákos közösségi oldalán hallható-látható a beszélgetés, amit kár lenne kihagyni, hiszen sok mindent megmagyaráz.

„Egy rendőr leleplezte, hogy a miniszterelnök mennyire gyáva. Az új munkahelye építésénél egyetlen négyzetméter betont sem lehetett leteríteni úgy, hogy ne engedélyezte volna azt egy TEK-es rendőr. Rákosi paranoiáját idézte, hogy az építkezésen több rendőr volt, mint kőműves. Egy éve megnéztük, hogy hogyan épül Orbán királyi palotája. Törvénytelen módon nem engedtek be, de a lényeget így is láttuk. Rákosi nem volt hajlandó a Várba költözni,

“csak szerénység, elvtársak, elég nagy nekünk a Parlament”.

Megalomániában tehát lekörözte őt a miniszterelnök, de a videó megmutatja, hogy paranoiában is versenyben vannak. 2:18-nál van a lényeg!”

Mi is pontosan a paranoia?

A paranoid zavar vezető tünete a jól rendszerezett, sokszor gondosan kidolgozott téveszmék ill. téveszmerendszerek fennállása, melyek között belső logika érvényesül, és amelyek igazságtartalmában, valóságosságában a személy megingathatatlanul hisz. Ezek a téveszmék sohasem bizarrak, emiatt gyakran hihetőnek tűnnek, annál is inkább, mert a betegek sokszor magas érzelmi hőfokon, nagy meggyőző erővel hangoztatják kóros gondolataikat.

“A páciens neve: Orbán Viktor”

A nyílt ellentmondás, a „leleplezés” néha heves indulatot, dühreakciót válthat ki. A betegek hangulata egyébként szinkronban van a téveszmék tartalmával: szerelmi tébolyban, nagyzásos téveszmék hatására akár eufórikus, míg pl. „üldözési mániában” szorongó, feszült, sokszor depresszív. A paranoiában szenvedő beteg személyisége többnyire alapvetően rendezett, szociális szerepeit jól ellátja, intellektuális és szakmai teljesítőképessége általában egyáltalán nem, vagy csak kevéssé érintett.

Köznapi szóhasználattal „paranoid”, „parázik” az, aki makacsul meg van győződve arról, hogy üldözik, vagy valamilyen módon „valakik” ellene törnek, ez a meggyőződése azonban nem helytálló. Fontos tudnunk, hogy szélsőséges körülmények (pl. gazdasági, szociális válság, kisebbségbe, izolációba kerülni, külföldi környezet, stb.) hatására teljesen egészséges emberek is mutathatnak úgynevezett paranoid reakciót, vagyis indokolatlanul gyanakvóak, bizalmatlanok lehetnek környezetükkel szemben. Ez azonban átmeneti és nem túl szélsőséges reakció.” (hazipatika.com)

Van még kérdés?

Orbán bevette a Palotanegyedet, olvassa, mit lehet január 1-e után és főleg, hogy mit nem, a Várban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük