Orbán pikk-pakk megoldotta Európa gondját 0 93

szakmunkas

Ha kedd, akkor Orbán megoldja Európa problémáját! E mottó jegyében degradálta az öreg földrész lehetőségeit, de rögvest meglátta az általa képzelt alagút végét és rájött a megoldásra.


Ki, ha ő nem?

A miniszterelnök az EuroSkills Budapest 2018 – a szakmák Európa-bajnokságának ünnepélyes megnyitóján mondott beszédében kifejtette, hogy a fiatalok valójában sorsdöntő mérkőzés részesei, melyet a világ különböző földrészei vívnak egymással. Európa öregszik, népessége fogy, ezért komoly versenyhátrányban van.

“Ezt a hátrány kiváló szakemberek képzésével dolgozhatjuk le, vagyis Európa akkor nyeri vissza újra az erejét, ha mi neveljük fel és képezzük ki a világ legjobb szakmunkásait. Mindez azt jelenti, hogy az Önök tehetsége és tudása, szorgalma ma Európa versenyképességének arany fedezete”

Persze nálunk minden OK, ebben is a legjobbak vagyunk

Magyarországnak világszínvonalú munkásai vannak, akikre büszke az ország, és akiket megbecsül. A magyarok a szellemi és fizikai erejükre, tudásukra és munkájukra számíthatnak.

Azt nem szőtte bele a mondókájába, hogy ezek a világbajnok magyar emberek jelentős részben nem itthon dolgoznak, mert valahogy nem érezték azt a fene nagy megbecsülést.

orban-szakmunkas
fotó: MTI

A miniszterelnök arra kérte a fiatal szakmunkás versenyzőket, hogy vállalják a tanulást, a munkát, a hazájukat, és mindezért küzdjenek.

…. ahogy a szakmáknak, úgy az életnek is van matematikája. Az élet matematikájának alapképlete, hogy ha nincsenek fiatalok, nincs jövő sem. Ha megszületnek és vannak fiatalok, de úgy érzik, nincs jövőjük, akkor az országuknak sincs jövője. Ha az országoknak nincs jövője, akkor Európának sincs, és eltűnik minden, ami kétezer év alatt a földrészen létrejött.

Az EuroSkills rendezvényen

28 ország 37 szakma 525 versenyzője, 500 szakértő van jelen. A Hungexpo területén 60 ezer négyzetméteren folynak a rendezvények, amelyre 80 ezer látogatót várnak.


Szakképzés 4.0

Erről a vízióról Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke beszélt, aki szerint

… ma lezárul a szakképzés múltja, egy új korszak, a szakképzés digitális és modern időszaka születik, amely ötvözi a hagyományok továbbvitelét egy újfajta, kreatív, tudásalapú szemléletmóddal. Ezt hívják szakképzés 4.0-nak, amelyben a gazdaság motorját jelentő vállalatok számára az Ipar 4.0 folyamat jegyében képezik a jövő munkavállalóit.

szakmunkas
fotó: MTI

Ennek a gigászi tervnek biztosan jót tesz a tankötelezettség 16 évre történő leszállítása és a tanárhiány, ami nem szépen hangzó terv, hanem a kőkemény valóság. Mindennel ellenére a miniszter tovább álmodozott

A kamarának a döntéshozókkal karöltve olyan oktatási rendszert kell működtetnie, amelyben a lehetőségek végtelenítve vannak, átjárást biztosítanak az egyes iskolatípusok, a középfokú és a felsőoktatás, valamint egyes szakmák között. Ma Magyarországon ebbe az irányba halad, és Európa jövőjét is ebben látjuk

Kevés a munkaerő, lelépnek a multik

Oktatás: elégedetlenség, túlterhelt tanárok és diákok

Egyre többen választják a Nyugatot – és kivándorolnak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

majmok

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn A Városi Kuríron néhány napja Dr. Biudácsik Lajos-kezdeményezte debreceni vita oldalvizén született cikkünk …

alkat

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Ki gondolta volna, hogy a születési dátum ismeretében megjósolható az alkatunk? A számmisztika …

Kocsis

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Minden bizonnyal kész forgatókönyvvel készült a Fidesz-propaganda minden, az előválasztáson résztvevő ellenzéki főpolgármester-jelöltből, …

Megosztás Facebook Twitter Pinterest Gmail Nyomtatóbarát LinkedIn Nem egyenlő minden gyermek az Orbán-kormány előtt: miközben a családvédelmi akcióterv újabb gyerkőcök …

Pin It on Pinterest