Schuster Lóránt egy üveg bort is kapott a miniszterelnöktől, aki a zenész munkásságát méltatta. Schuster azonban előadóművészi tevékenysége mellett a zsidózásban is szép teljesítményt tudhat magáénak.

Saját Facebook-oldalán büszkélkedett el Schuster Lóránt, a P. Mobil együttes vezetője azzal a levéllel, amelyet Orbán Viktor küldött neki 70. születésnapja alkalmából, vette észre a 444. A zenész bejegyzése szerint a miniszterelnök köszöntőjét Kovács Tamás protokollfőnök személyesen vitte el neki egy üveg jófajta bor kíséretében.

fotó: S.L. facebook

A lap megjegyzi, hogy Orbán szerencsére Schuster zenei teljesítményét, illetve zenekari menedzseri tevékenységét emelte ki köszöntőjében, és nem a MIÉP-es időkben csúcsra járatott zsidózása kapcsán méltatta a rockzenészt.

Schuster Lóránt ugyanis MIÉP-es korszakában, de még jóval azután is tett rasszista, cigányellenes és antiszemita kijelentéseket. Utóbbiból egy rövid guglizás után össze is gyűjtött a kibic.hu néhányat:

  • 1999-ben a Fővárosi Közgyűlés kulturális bizottságágában a zsidómentő svéd diplomatát Vlagyimir Iljics Wallenbergnek nevezte,
  • 2009-ben Tiszaeszláron – ahol szélsőjobbosok éppen arra a Solymosi Eszterre emlékeztek, akit szerintük zsidók gyilkoltak meg rituális módon – azt kérdezte, hogy

„Régen a magyarok ácskapoccsal szegezték oda a turbánt az elfogott törökök fejéhez. El tudjátok-e ezt képzelni kipával?” (a közönség amúgy el tudta képzelni),

  • 2016-ban egy jobbikos rendezvényen azt fejtegette, hogy a Cion bölcseinek jegyzőkönyvében már előre megírtak mindent, ami szerinte „persze hamisítvány, de nagyon kitűnő hamisítvány, mert minden úgy történik, ahogy le van benne írva”. Majd hozzátette:

„A történelem arról szól, hogy hogyan kell megcsinálni az Európai Egyesült Államokat. A világot négy részre osztva, izraeli központtal, és a többi”.

Schustert mindezek ellenére kedveli az Orbán-kormány, 2016-ban például Varga Mihály pénzügyminiszter tüntette ki, méghozzá

„a gazdaság érdekében végzett kimagasló, példamutató tevékenységéért”.

A kormány idén március 15. alkalmából két olyan irodalmárt is kitüntetésben részesített, akik korábban többször tettek antiszemita és rasszista kijelentéseket. Takaró Mihály és Döbrentei Kornél kitüntetése ellen a Mazsihisz és a Tett és Védelem Alapítvány is közleményben tiltakozott.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét