Orbán rablólovagjai Ferihegyen! -“Kiküldtem az összes portyázó emberemet”

Az alábbi hír rávilágít arra, mit érthetett Orbán Viktor azon pénteken, a közrádióban, hogy: nem kéregetünk, nem megyünk az unióhoz, magunkat látjuk el! „Kiküldtem az összes portyázó emberemet”, ott vannak világszerte és könnyítettük a közbeszerzési szabályokat is. „Kiterjesztettük a csápjainkat”.

Hajrá V4-ek!

A csehországi Morva-sziléziai kerület félmillió darab maszkot rendelt meg Indiából, hogy védekezzen a koronavírus ellen, de a szállítmány nem érkezett meg, mert azt Budapesten lefoglalták – írja az index a cseh Idnes.cz-re hivatkozva. Orbánék ma már semmitől sem riadnak vissza?

„Sajnos a szállító cég arról tájékoztatott, hogy Budapesten lefoglalták a maszkszállítmányt. Egyelőre diplomáciai megerősítést nem kaptam erről, de úgy látszik, elvesztettük a szállítmányt”

-idézi a magyar portál Ivo Vondrákot, a kerület kormányzóját.

Vondrák arról is beszélt, hogy teljesen megbolydult a védőeszközök piaca, nem is egyedülálló eset az övék. Bár nagyon számított erre a szállítmányra, mert a terület minden lakosát fel akarják szerelni maszkkal, az egyetlen szerencséjük az, hogy még nem fizettek az áruért.

„Úgy érzem magamat, mint egy drogdíler, akit valahol a reptéren kapcsoltak le a cuccal, pedig már remélte, hogy hazaérkezik” – érzékeltette a helyzetet a kormányzó.

Amikor értesült az ügyről, a magyar nagykövet, Bial Tibor felajánlotta, hogy utánakérdez a magyar hatóságoknál a szállítmányról, de azt is megjegyezte, hogy Vondrák jelezte neki, nem annyira sürgős az ügy. A csehek a tervek szerint szombaton egy hétmillió maszkból álló szállítmányt kapnak Kínából. Ezek a maszkok ráadásul százszor moshatók, így Vondrák szerint pótolni tudják azt a kiesést, amit a lefoglalt szállítmány okozott.

Az Idnes két verziót közölt a lefoglalásról. Az egyik szerint egy magyar cég is részt vett a szállításban, és ezért foglalhatták le a vámosok az árút, a másik szerint az exportáló cégtől a magyarok is rendeltek nagy tételben maszkokat, de az nem érkezett meg, ezért tartoztatták fel a cseheknek szánt szállítmányt.

-fejeződik be az index cikke.

Úgy látszik, hogy Orbán Viktor portyázó emberei, nem csak világszerte, de Magyarország egyik kapujában, Ferihegyen is ott vannak.

 

Egy hozzászólás itt: “Orbán rablólovagjai Ferihegyen! -“Kiküldtem az összes portyázó emberemet”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük