Orbán Viktor csütörtökön az országházban köszöntötte a Téli Olimpián sikeresen szereplő magyar versenyzőket. A hatalmas bravúrt bemutató sportolók eredményét a tőle megszokott módon sajátjaként értékelte, kiemelve, hogy ha pártja nem fordít annyit a sportra, akkor ez nem jöhetett volna létre. Csak szólunk, ők nem focisták!
[mnky_ads id=”10551″]

Többes szám első személy?

Szögezzük le, minden tiszteletünk az olimpián résztvevőké! Az övék, akik saját erőfeszítéseik alapján hoztak dicsőséget maguknak és az országnak. Ehhez azonban vajmi kevés köze van a regnáló hatalomnak és az azt mozgató miniszterelnöknek.

“kellett ehhez még egy sportszerető nép is, amely az adójával és a szurkolásával biztos alapot teremtett….nincs abban semmi túlzás, hogy a magyarok úgy érzik és úgy is mondják, mi győztünk, mi nyertünk olimpiai aranyat…”

[mnky_ads id=”10552″]
Nem, Orbán úr, ebben nincs semmi túlzás, ezt a világon mindenhol így érzik és mondják. Ez után következik a pártpolitika, ami persze azt sugallja, hogy nyolc éve – Orbán regnálása óta – létezik sikeres magyar sportélet.

“nyolc év alatt visszaküzdöttük magunkat a világ első harmadába, sikereket érünk el a sportban, a művészetben és a tudományban is.”

Eszerint, akik a “magyar csoda” előtt voltak sikeresek, azok nem is voltak azok igazán, teljesítményük smafu. Megjegyezzük, hogy az Orbán rezsim kifejezetten nem támogatta és támogatja a mai napig a művészeti- és a tudományos élet fejlődését, kizárólag pártalapon oszt pénzt a klientúrának.

“érdemes ezen az úton tovább menni.”

Hát, nekik valóban érdemes, de nekünk?
[mnky_ads id=”10553″]

Akikre büszkék vagyunk

Akikre büszkék vagyunk // The ones we're proud of

Gepostet von Orbán Viktor am Donnerstag, 8. März 2018

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét