Orbán retteg saját népétől, legjobban a fiataloktól

Tegnap éjszaka szerkesztőségünk munkatársa az Oktogonnál együtt piknikezett  a tüntető fiatalokkal. A tömeg a Bajcsy -Zsilinszky út felől sétált az Andrássy úton a térre. 

” Orbán egy geci” olvashattuk sokadszor

A mintegy kétezer demonstráló előtt haladó társaik egy hatalmas molinónf hozták ország -világ tudtára véleményüket Orbán Viktorról. Valószínűleg a volt kollégiumi cimbora által a nevezetes G-napon elmondottak “ihlették” meg az ifjakat: ” Orbán egy geci” olvashattuk.
A tömegben többségében a 18-30 év közöttiekből állt, ez már  az a korosztály, akik számára a 90′-es rendszerváltás  csak egy lap a történelemkönyvben.
Többségük  fiatalabb volt annál az egykor még talán demokrata szónoknál, aki 1989-ben a Hősök terén mondott gyújtó hatású beszédet. Mára az egykori lánglelkű ifjú megöregedett, pocakot eresztett, és már régen nem demokrata. Egy keleti despota, aki számára a pénz és hatalom szentsége mindennél fontosabb. Uralma alá hajtotta az országot, mint a tűztől, fél a gondolkodó emberektől. Nem véletlen, hogy környezetében szerény képességű, hajbókoló Jánosok  hada található, akik tudják, melyik feneket kell nyalniuk.

Orbán nem a haza

Oktogon2.0
Ahogy egész nap úgy éjjel is órási volt a túlbiztosítás (fotó: szerző)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

A téren zúgott a “Mocskos Fidesz”, kifejezve, hogy Orbán harmadik egyharmadának óriási ára volt: elvesztette a fiatalokat, a magyar ifjúságnak elege van Orbánból, a Fidesz nevű pártból, ami visszahozta az egypártrendszert, és szabadon, demokráciában akarnak élni. Ezért készek és akarnak tenni is. Idő kérdése, hogy mikor találnak egy olyan vezetőt, aki képes lehet a tüntetések civil résztvevőit egy olyan  erős mozgalommá szervezni, amely elzavarja Orbánt.

A lányok , fiúk táncoltak, énekeltek, jól érezték magukat. Voltak akik kutyával érkeztek, buli hangulat uralkodott úgy 23.00-óra tájban az Oktogonnál.
Orbán retteg saját népétől, fél a fiataloktól, akiknek elegük van uralkodásából. A hatalom rendőrök százait vezényelte ki a térre, talán több rendőr volt az Oktogonnál mint tüntető. Mindenütt rendőrkocsik, csapatszállító járművek, motoros rendőrök cirkáltak, talán arra várva, hogy mikor lesz egy balhé, amikor meg mutathatják, miért is tartja fenn Orbán az erőszak szervezeteit.
A tüntető fiatalok üzenete egyértelmű: Orbán nem a haza, a hazát nem foglalhatja el a Fidesz, a jövő nemzedéke helyet és jogot követel saját országában. Nem hajlandók Orbán igájába hajtani a fejüket, elegük van a korrupcióból, az ország szétlopásából. Új, szabad, demokratikus Magyarországon akarnak élni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.