Orbán: senki ne tervezzen külföldi síutat!

Éjszakába nyúló egyeztetésen van túl Orbán Viktor Brüsszelben. „Egész Európában nehéz a helyzet, még Németországban is többen halnak meg (?), mint Magyarországon. A magyar egészségügy európai összevetésben egyelőre jól állja a sarat” – mondta a miniszterelnök.

Mivel a járvány továbbra is felszálló ágban van, ezért

„nehéz ősz, és talán még nehezebb tél elé nézünk. Közeleg a síszezon, mindenki tervezi a téli vakációját. Részletesen megismerve az európai helyzetet, azt javaslom, ne tervezzenek a síszezonban külföldi utazásokat”

– mondta Orbán rövid Facebook-bejelentkezésében.

Magyarországon péntekre 1293 újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést,

ezzel 43 025-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 33 krónikus beteg, így a halottak száma 1085-re emelkedett, ezzel ismét meghaladta a napi új halálos áldozatok száma az eddigi legmagasabb értéket (29).

1642 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 171-en vannak lélegeztetőgépen. 13 134-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 28 806.

Máshol sincs ez másként….

Franciaországban csütörtökön 30 621 új fertőzöttet regisztráltak, amennyit még sosem a koronavírus év eleji megjelenése óta. A 66 milliós ország ezzel a világon a harmadik helyen áll az új fertőzöttek számában a jóval nagyobb lakosságú, 328 milliós USA és a csúcstartó, 1,3 milliárd lakosú India után. Hasonló rekordok dőltek meg Olaszországban, Németországban, Lengyelországban és Hollandiában is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük