Orbán: sokan szeretnék kifosztani Magyarországot!

“Ha megnézem a magyar kormánynak, illetve a személyesen nekem adott jogköröket, annak a kiterjedését és súlyát, akkor azt látom, hogy ez nagyjából annyi, mint amennyi jogköre Franciaország elnökének van békeidőben” – mondta ma reggeli interjújában a Kossuth Rádióban Orbán Viktor.

“Én nem tudom, milyen emberek ülnek ott”

A “felhatalmazási törvény” miatti brüsszeli uniós kritikákra is reagált Orbán Viktor a reggeli interjújában. Azt mondta, az a kérdés, hogy készül Magyarország a vírusra, a következményekre. De Brüsszel velünk foglalkozik, ahelyett, hogy a vírussal foglalkozna.

“Én nem tudom, milyen emberek ülnek ott”.

Mint mondta,

“nekünk minden magyar ember elvesztése fáj”. “Ott valami más a divat”

– tette hozzá Brüsszelről,

holott összefogásra van szükség, minél jobban összefogunk, annál több emberéletet tudunk megmenteni.

“Gőzerővel dolgozik a parlament”

A koronavírus-törvénnyel szemben megfogalmazott, a parlament kiiktatására vonatkozók kritikák kapcsán Nagy Katalin azt kérdezte, nem tévesztik-e Brüsszelben össze a kormányt a főváros vezetésével, hiszen ott már márciusban sem hívták össze a közgyűlést, és a főpolgármester rendeleti úton kormányoz. Orbán Viktor emlékeztetett a Semjén-csomagra, hogy a napokban 13-16 törvényt nyújtottak be a parlamentnek.

Azt mondta, hogy

“tényszerűen hamis állítások, amikkel operálnak az ellenfeleink”, “de ebben a helyzetben nyugodtan mondhatom, hogy az ellenségeink”

– jegyezte meg. A parlament gőzerővel dolgozik, és nem csak a járványügyi dolgokkal foglalkozunk, zajlik a normális életünk is – jelentette ki.

A rendeleti kormányzás miatt….

Orbán Viktor a rendeleti kormányzás miatt rá zúduló bírálatokkal kapcsolatban azt mondta:

“ha megnézem a magyar kormánynak, illetve a személyesen nekem adott jogköröket, annak a kiterjedését és súlyát, akkor azt látom, hogy ez nagyjából annyi, mint amennyi jogköre Franciaország elnökének van békeidőben”.

Soros – Az országra fenik a fogukat

Orbán Viktor szerint teljesen nyilvánvaló, hogy egy politikai támadásról van szó, “és egy hálózatról”.

“Vannak Magyarországnak ellenfelei, vannak akik fenik a fogukat erre az országra”

szeretnék kifosztani, szeretnék megszerezni az erőforrásokat.

Ennek a hálózatnak az élén Soros György áll, az ő emberei vannak Brüsszelben azokon a posztokon, ahonnan most a bennünket érő kritikák érnek“

– hangoztatta a műsorban, hozzátéve, nem engedik magukat provokálni,

“lejjebb engedik az adrenalint”,

mert most a járvány elleni védekezéssel kell törődni, “ami a dolguk”, azzal, hogy hogyan mentsék a magyar életeket.

“Nem védekezünk, támadunk”

Arra, hogy hogyan kezeli a kormány a gazdasági válságot, ami világméretű lesz, Orbán Viktor egy focihasonlatot mondott: “nem védekezünk, hanem támadunk“. A célokat nem adják fel, csak más eszközre van szükség. A segélyezéshez nem térnek vissza.

“A segély alamizsna, leépülés, kuncsorgó élet”,

míg a munkaalapú gazdaság végén

“függetlenség és büszke élet van”.

Kedden jelentik be a gazdaságvédelmi csomag részleteit, hetek óta dolgoznak rajta, annyi munkahelyet akarnak teremteni, amennyit a vírus elpusztított – mondta a miniszterelnök.

Pénzosztogatás?

“Szívesen osztogatok pénzt, de hol van az a pénz?” –

kérdezett vissza Orbán Viktor kijelentve: mindenki uniós pénzekről beszél, ő egy fillért nem lát ebből. Pénzt lehet osztogatni, de hogy ajándék pénzhez jusson egy közösség, “olyat még a világ nem látott” – mondta végül.

Via ATV

figyu

2 hozzászólás

  • Avatar
    2020.04.03 - 16:11
    Közvetlen hivatkozás

    Tévedés! Ezt az országot -már- ’10 előtt-: kifosztották! Ezt -Orbán- nem tudja überelni! Amióta hatalmon van, a visszatöltésen ténykedik -eléggé-. sikeresen! Gratuláció illeti! Hajrá Magyarország, s népe!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük