Orbán szakított egy élet szokásával és válaszolt ……

Orbán Viktor a jobbikos Csányi Tamás kérdésére VÁLASZOLT és nem azt, hogy “boldog karácsonyt”! A képviselő választ várt a miniszterelnöktől a Boldog István körül szaporodó eljárások kapcsán.

Hogy az érintettek közt vannak fideszesek? Igen.

reagálta Orbán Viktor a jobbikos Csányi Tamás kérdésére, amikor a képviselő választ várt a miniszterelnöktől a Boldog István körül szaporodó eljárások kapcsán.

Büszkék vagyunk Önre miniszterelnök úr!

Boldog István közvetlen bizalmasát, Fehér Petrát jelenleg is letartóztatásban tartják. A feltehető gyanú szerint Boldog körül egy olyan járadékvadász hálózat alakult ki, akik nélkül a választókörzetben nem lehetett sikeres közbeszerzést lefolytatni, illetve pályázatot nyerni.

Hadházy Ákos még október elején számolt be

arról, hogy szerinte Boldog István lényegében megzsarolta választókerülete polgármestereit: csak akkor kaphatnak uniós támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból, ha hajlandók az általa preferált cégeknek juttatni a munkákat. Boldog István hangulatkeltésnek minősítette az esetet.

Az Index tudósítása szerint Orbán először azzal próbálta meg elkerülni a direkt választ a Boldog-ügyben, hogy azt mondta:

a legfőbb ügyészséget lehet kérdezni ezzel kapcsolatban, a kormány nem jár el büntetőügyekben, a kormánynak nincsen hatásköre ilyesmiben. A bűnüldöző szervek teszik a dolgukat, és a jobbikos politikus által felsorolt ügyek is azt mutatják, hogy tényleg így van. Amint az ügyet lezárják, tudni fogjuk az igazságot.

Amikor elismerte a fideszes érintettséget, azt fűzte még hozzá:

„folyamatban lévő ügyekben jobbikos politikusok is vannak, akik érintettek, csak én nem teszek fel ilyen kérdéseket”.

De ha már korrupcióról és morális kérdésekről van szó – mondta Orbán – akkor elmondaná, hogy

a Jobbik az egyetlen párt, amit nyilvánvalóan megvásároltak, üzletemberek befolyása alá került, és a pártelnöknek még a közéletből is el kellett menekülnie.”

megoszt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük