Orbán szerint a Mészáros-család nem igazi közösség?

Jó hír: a miniszterelnök pénteki rádióbeszéde szerint a rendőrökhöz hasonlóan most az egészségügyisek is kapnak fejenként 500.000 forintot. (Noha a szocialista javaslatban az egészségügy mellett a szintén veszélyeztetett szociális szakma is szerepelt, de örüljünk annak, hogy a javaslat fele legalább megvalósul.)

Az viszont elképesztő, elhinni sem akarom, ami ezután jön

Noha a kormány becslése szerint többszázezer munkanélküli várható, már most is sokan fizetés nélküli szabadságra kényszerültek, a kisnyugdíjasok a megnőtt élelmiszerárak miatt kifutottak a nyugdíjukból, nekik a kormányfő ezt üzeni:

“Hogy ajándékként pénzhez juthasson egy közösség, olyat még a világ nem látott…A segély alamizsna, kuncsorgó élet.”

A világ, legalábbis Orbán világa

nem látott, de lassan az összes környező ország, Európa túlnyomó többsége és az Egyesült Államok igen. Ott a válságban az állam igyekszik részben pótolni a kieső jövedelmeket. Mert nem akarnak sem éhező családokat, sem a fogyasztás hiányában leálló gazdaságot.

Miközben Orbán (előbb-utóbb tarthatatlanná váló) mondata megaláz és nyomorra ítél sokakat, van még egy tanulsága.

Ha semmilyen közösség nem juthat csak úgy, komoly ellenszolgáltatás nélkül állami pénzhez, akkor nyilvánvaló, hogy pl. a Mészáros-család nem igazi közösség. Szegények. Rossz lehet nekik összetartás nélkül ezekben a nehéz időkben.

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük