Orbán szerint a világ, avagy a nagy magyar halandzsa

Orbán Viktor szerint a világ olyan, amilyennek ő látni akarja. S ha véletlenül nem olyan volna, akkor foggal-körömmel, de főként kommunikációval azért harcol, hogy olyanná váljon. Aztán ez vagy sikerül, vagy nem ő mindenesetre minden alkalommal bejelenti, hogy sikert aratott, hogy kormánya felelősen, jogszerűen cselekedett és el-végezte a dolgát.

„Nekünk egy dolgunk van: legyen elegendő lélegeztetőgép”

Egyebekben vannak ügyek amelyekért nem ő és kormánya a felelős, ilyen például a járvány. Ezt mondta a parlamentben Gurmai Zita kérdésére: „Hiába próbálja támadni a kormányt, ebben az ügyben (a járvány ügyében: a szerk.) a kormány semmilyen felelősség nem terheli. Nekünk egy dolgunk van: legyen elegendő lélegeztetőgép, legyen elegendő orvos és ápolónő, legyenek a betegeket befogadni képes kórházak és minél hamarabb legyen vakcina. Ez a kormány felelőssége, és ennek eleget is teszünk.
Miféle fickó irányítja immár tíz éve Magyarország életét – ma éppen (átmenetileg?) teljhatalommal? Miféle pártcsoportosulás hirdeti megfellebbezhetetlenül saját politikai és társadalmi igazságait, miközben a közpénzekből százmilliárdok tűnnek el magán-zsebekben és magyarok százezrei élnek szegénységben vagy éppen nyomorszinten?

Semjén Zsolt KDNP elnök és miniszterelnök-helyettes szerényen a legkiválóbb pártszövetségnek minősíti pártja és a Fidesz összefonódását

Erről a kérdéskörről ismétlődően folynak találgatások- már-már viták is. A különösen éles eszű Semjén Zsolt KDNP elnök és miniszterelnök-helyettes szerényen a legkiválóbb pártszövetségnek minősíti az ideológiai töltetű Kereszténydemokrata Néppárt és a Fidesz mint tömegpárt szövetségét, lám milyen kiválóan vezetik az országot, hisz‘ immár a harmadik választáson szereztek kétharmados többséget. E tíz éves sikeres munkálkodás eredményei objektív értékelők szerint leginkább Mészáros Lőrinc gázszerelő és nagyvállalkozó (leánykori nevén Simicska Lajos) páratlan pályafutásán mérhetők le, nála (és kiválasztott pályatársainál) landolt a szorgosan munkálkodó és gyarapodó nemzet megtermelt értéktöbbletének számottevő része. Na meg persze a fociban – lévén az a legfontosabb nemzetgazdasági ág. Közben pedig a nagy elosztási rendszerek, az egészségügy, az oktatás, az önkormányzatok, a szociális szféra, a tudományos és a kulturális élet relatíve mind kevesebb és nehezebben megszerezhető forrásból kénytelen élni és dolgozni, feladatait ellátni és alkotni.

A jogrend, a jogállam dögrováson van

A tömegtájékoztatás túlnyomó hányadát a Fidesz bekebelezte, az idegenellenességet és az antiszemitizmust elképesztő méretűre növelte. Az ország évente úgy ezer milliárd forint támogatást kapott az Európai Uniótól, viszont a kormány tele szájjal szidalmazta annak intézményeit, működését, vezetőit, legutóbb pedig zsarolással kényszerítette ki a beígért jogi büntetések elhalasztását. (Igaz, az Európai Parlament elé került legfrissebb javaslat szerint az efféle viselkedésnek most már mi-hamar következményei lesznek, de várjuk ki ennek is a végét!)

E vázlatos, korántsem teljes összegzés után talán ismét feltehető a kérdés:

miféle politikai-ideológiai töltetű társaság és személy áll Magyarország élén, és élvezi megingathatatlanul a kemény fideszes választói mag támogatását? Ki az, aki rátelepszik mindennapjainkra és felemészti életerőnket, holott lenne sokkal jobb dolgunk is? Nagyon is lehetséges, hogy a Fidesz alkotta, csakis Fidesz érdekű választási rendszer mintegy kifejezi a Fidesz ideológiai lényegét is. A párt és vezére képes volt a kissé erőszakos liberálisból jobboldali csoportosulássá válni, majd megszületett a szélsőségesen nacionalista, militáns, illiberális, keresztény szabadságot hirdető katyvasz, amelynek tartalma ugyan nincsen, de lényege van: az, hogy a világnak, Magyarországnak olyanná kell válnia amilyennek Orbán Viktor akarja.

<<FRISS HÍREINK!>>

A Fidesznek valójában nincs semmiféle ideológia hátországa, nincs politikai hitvallása

A Fidesz nem párt, hanem maffia! A Fidesz csakis a Fidesz pártján áll, Orbán Viktor pedig Orbán Viktor és a neki engedelmes, őt szerető jófiúk és kisleánykák oldalán áll. A többi csak maszlag. A nagy nemzeti hevület, a szuverenitás, Isten, Haza, Család, a keresztény szabadság, és a „migráns ide be nem teszi a lábát“ szöveg (a több ezernyi kötvényvásárlón kívül) mind süket halandzsa, piros-fehér-zöld cukormáz, amellyel sokak, s nem is alapos ok nélkül megtéveszthetők. A nagy magyar valóságban ennyi Orbán Viktor világa, nem több! Sokunknak sok is. Nagyon sok!

világ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük