Orbán szerint a világ!

Orbán szerint az Európai Unió 25 tagállama Soros György karmesteri pálcájának és persze befolyásos személyek zsebébe csúsztatott pénzének hatására kéri számon Magyarországon és Lengyelországon a jogállamot. Ez persze vaskos marhaság és hazugság, de a hazai belpolitikában eddig bevált, s talán most is beválhat.

Felmérések igazolják, hogy a magyar társadalom nagyjából 20 százaléka keményen, és úgy 40 százaléka (némi képzavarral) barátságosan antiszemita

A képlet egyszerű: a gazdag (magyar-amerikai) zsidó kiépítette a maga széles körben ható háttérhatalmát, (értsd: a zsidó háttérhatalmat) és a magyarok és a lengyelek ellen dolgozik. Ez Orbán szerint a világ! Hogy miért jó ez a 90 esztendős öregúrnak, arról Orbán nemigen ejt szót, legfeljebb azt emlegeti, hogy Soros szerint Európának jót tenne, ha az unió engedné a (szabályozott és ellenőrzött) migrációt. Ez igaz. Itt van az orbáni gyalázkodás magva:

a gazdag spekuláns támogatja ezt az istentől elrugaszkodott szörnyűséget, a migrációt.

De az ellenséges személy kiválasztása nem véletlen,

kapóra jön, hogy Soros György zsidó. (Ez a tény önmagában Orbán Viktor számára alighanem teljesen mellékes, mert a miniszterelnök saját személyében alkalmasint nem antiszemita.) De ennek ürügyén – kimondatlanul is – megszerzi a magyar választók egy tekintélyes részének politikai támogatását. Az orbáni politikában ez olyan világos, mint a Nap.

Az állandó sorosozás belföldi használatra szól – annak a kommunikációs elvnek a jegyében, amely szerint ha egy állítást (hazugságot, álhírt, téveszmét) elég sokszor megismétlünk, akkor a cél-közönség előbb utóbb elhiszi azt.

Én bizony nem tudom, ki lehet ennek a bölcsességnek a történelmi forrása, de mesterien alkalmazott gyakorlata leginkább dr. Goebbels beszédeiben és a Völkischer Beobachter oldalain volt felfedezhető.

A különbség persze nagyon jelentős, mert Orbán kormánya hivatalosan tagadja és tiltja az antiszemita megnyilvánulásokat. Mégis, az állandó sorosozás valójában amolyan spéci magyar illiberális nemzeti keresztény antiszemitizmus, amely sunyi módon a választók antiszemita érzelmeire épít.

Ez Orbán szerint a világ

Mindegy, hogy 25 tagállam a támogatásuk fejében jó okkal keresi Magyarországon a jogállam ismérveit, amíg a Fidesz a magyar választók egy stabil körében megőrzi támogatottságát, addig megőrizheti hatalmát is, ha a saját képére formált választási rendszer némi hathatós segítséggel továbbra is működik. Minden más csak mellékes körülmény, még az is, ha a járvány teljesen úrrá lesz Magyarországon, ha további százezrek veszítik el a munkájukat, ha tovább zsugorodik a nemzeti össztermék, ha a nemzet nyomorba süllyed, ha kitaszítanak bennünket az Európai Unióból. Csak az a fontos, hogy a család és a haveri kör mindent megkapjon, és hogy

Orbán Viktor maradhasson a Kárpátok új géniusza, valamint az illiberális keresztény szabadság prófétája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest